Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins el 2 de maig es poden proposar projectes per a invertir 80.000 euros del pressupost municipal

Per triar les 10 propostes finalistes es prioritzaran serveis bàsics, atendre al màxim de població i criteris ecològics

dilluns 16 abril 2018

Des d’aquest dilluns, els veïns empadronats a Olèrdola majors de 18 anys ja poden proposar projectes per a invertir els 80.000 euros de la partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest 2018. Els projectes es poden presentar fins el proper 2 de maig al portal http://transparencia.olerdola.cat o bé , presencialment, anant a l’Oficina  d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola, en horari de 7:30 a 15:00h. Amb les propostes presentades es triaran les 10 finalistes, en cas de que els projectes fets arribar a l’Ajuntament superin aquesta xifra.  Un cop passat aquest moment dedicat a fer propostes, els veïns estaran cridats a participar  per a escollir entre les propostes realitzades, del 14 al 28 de maig. El projecte que s’executarà serà el que més vots hagi rebut.

Divendres al vespre, tenia lloc a l’espai de bar del local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola la tercera i darrera xerrada informativa per a exposar el funcionament del pressupost participatiu. La principal novetat de la xerrada va ser que es van donar a conèixer els criteris de valoració dels projectes presentats en cas que sigui necessari fer una selecció. La comissió de seguiment del procés participatiu, integrada per tots els grups municipals, establia que es prioritzarien propostes que suposessin millora de serveis públics bàsics; també es valorarà si el projecte té incidència en el conjunt del municipi, així com si suposa un benefici ecològic.

Xavier Serramià, regidor d’Hisenda , explicava que en un principi aquests criteris no estaven fixats i es van establir a partir d’una proposta recollida en una reunió veïnal.(àudio)

Els criteris no suposen excloure projectes que no els compleixin, tant sigui en part o en la seva totalitat. Només s’aplicarien en cas d’haver rebut més propostes que la xifra establerta com a límit per a votar projectes finalistes, que és de 10. Serramià recordava que la inversió que es farà serà la que més suport rebés.(àudio)

Un dels requisits és que la inversió s’ha de poder fer aquest mateix any o , coma mínim, que aquest any quedi la inversió amb el finançament compromès. (àudio)

Les propostes han de tenir un títol descriptiu, indicar els objectius i el seu cost estimat, per bé que en cas de no poder-lo calcular els Serveis Tècnics de l’Ajuntament ho avaluarien. Recordem que els projectes no han de comportar despeses afegides de manteniment i han de tenir un sostre de despesa de 80.000 €.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions