Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es poden sol·licitar les bonificacions per ús de les deixalleries i per fer autocompostatge

Una de les novetats és que les dues bonificacions no es poden acumular

dimecres 17 gener 2018

Amb la voluntat de fomentar el reciclatge entre els veïns del municipi, l’Ajuntament d’Olèrdola torna a bonificar l’ús continuat de les deixalleries. Hi poden optar particulars i establiments que demostrin que han utilitzat un mínim de 24 vegades la deixalleria, des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2017. La bonificació és del 25% de la quota de la taxa d’escombreries. Les sol·licituds es poden presentar fins el proper 1 de febrer. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, subratlla que el propòsit és el de bonificar l’ús continuat de les deixalleries.(àudio)

Per certificar que s’ha utilitzat aquest recurs, les persones i empreses han de disposar de la cartolina acreditativa en la que el personal del servei anota i segella cada ús de les deixalleries. La cartolina es pot sol·licitar a l’Ajuntament. El full de sol·licitud de la bonificació es pot obtenir a la web municipal. La petició caldrà que la presenti el titular del rebut o bé una altra persona amb la seva autorització corresponent

Fins l’1 de febrer també es pot presentar la sol.licitud de bonificació del 15%  de la taxa d’escombraries per autocompostatge casolà. Com a novetat, aquest any caldrà adjuntar també una fotografia que acrediti que es fa autocompostatge.(àudio)

En els dos casos, la instància haurà d’anar acompanyada per la fotocòpia del DNI del titular del rebut d’escombraries i per l’autorització d’aquest únicament en el cas que la persona que presenta la instància no sigui el titular del rebut. En el cas de la bonificació per autocompostatge caldrà una còpia del rebut de la taxa d’escombraries del 2017.

A diferència de les darreres convocatòries, les dues bonificacions no es poden acumular. (àudio)

Les sol·licituds van a molt bon ritme i ja s’han presentat prop de 130 per haver utilitzat les deixalleries i una vintena per fer autocompostatge.

Amb aquestes subvencions, l'Ajuntament vol incentivar als ciutadans/es tant que facin ús regular de les deixalleries com que s’animin a fer autocompostatge casolà, contribuint a cuidar el medi ambient i a incrementar les xifres de recollida selectiva a Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions