Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Firamercat compta amb 100 paradistes i reuneix una notable presència de públic

Entre les activitats destacaven l’actuació de balls populars, exhibicions artesanes o el concurs de munyir cabres

dilluns 01 juliol 2013

La 17a edició de Firamercat acumula prous ingredients positius com per a poder-se oferir un balanç global més que satisfactori. La fira d’artesania, antiguitats, brocanters i articles de segona mà, celebrada aquest diumenge a Sant Pere Molanta, ha comptat amb 100 paradistes, una notable presència de públic i una organització eficient a l’hora de coordinar tots els detalls.Firamercat1.JPG

El muntatge de les parades va ser molt àgil i encara no eren les 10 del matí quan ja estaven totes situades. Fins més enllà de les 11 es va oferir un esmorzar a la brasa. A les 12 del migdia van actuar els capgrossos i les panderetes de Moja i les panderetes de Sant Pere, amb una plaça Bosquina amb força presència de públic. Abans de la paella oferta als firaries, es va poder seguir una demostració per a preparar pastissos fondant. Per la tarda, va ser molt concorregut el concurs de munyir cabres. Els “Tres per res” van animar a petits i grans i, abans de donar pas a la subhasta, es va servir una excel·lent xocolata desfeta.

Durant la jornada es van poder seguir exhibicions artesanes, com les peces elaborades per les puntaires d’Olèrdola o la demostració de treballs de fusta fets amb xerrac. Amb energia i humor, el bar de Firamercat el portava el Grup de Joves. A més de begudes, també van servir per megafonia alguna puntual imitació de personatges famosos.

Entre els paradistes hi predominaven també les sensacions positives, malgrat assenyalar que els nivells de vendes són molt limitats. Com en totes les fires que s’estan fent en aquests temps de crisi. Joan Martí, de la formatgeria Marvall, explicava que cada any es desplaça a Sant Pere Molanta per a promocionar els formatges de cabra i d’ovella que elaboren aquests artesans del Vendrell.(àudio)copy_of_Firamercat2.JPG

Joan Lozano és pintor i en la seva parada hi havien quadres, articles de brocanter i artesania. Li agrada l’ambient de Firamercat i participa en les fires de la zona, però no deixa de fer notar que els compradors sovint aprofiten aquests temps de dificultats econòmiques per a prémer els cargols al venedor. (àudio)

Des de la Comissió organitzadora, Ampar Cachà destacava la presència de 100 paradistes i l’apreciable representació que hi havia de veïns de diferents nuclis d’Olèrdola.(àudio)

De les activitats que omplien de contingut la fira, Cacha destaca l’actuació dels balls populars del municipi i l’animació registrada en el concurs de munyir cabres, que va comptar amb 20 nens participants i 13 adults.(àudio)

En una fira com aquesta, que acull tanta diversitat de paradistes, un dels aspectes que més preocupa a l’organització és complir amb els serveis que s’anuncien i que les previsions de materials no fallin. I en aquesta edició de 2013 així ha estat. (àudio)Firamercat3.JPG

Un altre dels espais ben animats de la fira, especialment entre la una del migdia i les 3 de la tarda, ha estat la mostra de vins, caves i embotits artesans, que va acabar venent més de 150 tiquets.

Escolta les entrevistes de balanç de Firamercat, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions