Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Pardo, bisbe de Girona, presideix la missa de la Festa Major de Moja

Anima a afrontar amb coratge les dificultats del moment i destaca de Moja la seva identitat
Francesc Pardo, en un moment de la cerimònia aquest diumenge a Moja
Francesc Pardo, en un moment de la cerimònia aquest diumenge a Moja

dilluns 29 juliol 2013

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha presidit aquest diumenge al migdia la missa de la Festa Major de Moja. La presència del bisbe de Girona a Olèrdola pot sobtar a primer cop d'ull, atès que la parròquia pertany al bisbat de Sant Feliu de Llobregat, però no és casualitat.

Pardo és fill de Torrelles de Foix i va ser vicari de Vilafranca durant 10 anys. Un germà seu viu a Moja i, durant el seu servei a Vilafranca els anys 70, mantenia contacte regular amb la parròquia de Moja. En una entrevista oferta a l’emissora de ràdio municipal, Canal 20-Ràdio Olèrdola, Francesc Pardo recordava que una intervenció quirúrgica li va impedir ser a Moja per Sant Macari aquest hivern, tal i com s’havia anunciat.(àudio)

Durant la missa, monsenyor Pardo va recordar els seus vincles amb Moja i va subratllar la condició d’apòstol de Jesús de Sant Jaume, patró de Moja. Pardo va encoratjar a tirar endavant el poble i la parròquia i no va deixar d’assenyalar les diferències que notava respecte els anys en què prestava serveis religiosos regulars al poble.FMBisbePanderetes.JPG

Per Francesc Pardo, Moja ha millorat i manté la seva voluntat de marcar identitat pròpia de poble malgrat la proximitat de Vilafranca.(àudio)

El bisbe de Girona va reflexionar sobre la difícil situació de crisi, assenyalant que altres generacions havien patit més problemes i havien aconseguit tirar endavant. (àudio)

El Consell Pastoral, la Comissió de Festes i representants dels balls populars de Moja van oferir l’ofrena a l’apòstol Sant Jaume al final de la missa, com a símbol de gratitud del poble. Un dels moments memorables de la jornada va ser el ball que van oferir les panderetes a l’interior de l’església, davant de l’altar, amb l’atenta mirada i el somriure del bisbe com a testimonis d’excepció.

Escolta l'entrevista a Francesc Pardo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions