Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Solé i el Grup de Joves de Sant Pere Molanta reben el premi Rossend Montané

El Grup de Joves fa 15 anys i a Solé se li reconeix "que sempre està allà on se'l necessita"

diumenge 15 maig 2016

Francesc Solé, en l’apartat honorífic de reconeixement individual; i el Grup de Joves de Sant Pere Molanta han obtingut el premi Rossend Montané en la seva 24a edició. El guardó distingeix a persones i entitats que s’han significat pel seu treball a favor d’Olèrdola i s’ha lliurat aquest diumenge al migdia, en el marc de la 36a edició de la Trobada d’Olèrdola.PremiJovesSPM.JPG

En l’acte de lliurament, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha recordat a tres olerdolencs, un exregidor i dos exalcaldes, que han mort aquest darrer any: Salvador Duran, Josep Anton Tubella i Ramon Batlle. Ramírez subratllava que amb el premi es volen reconèixer valors com la “germanor, l’empenta  i la dedicació per Olèrdola” i assenyalava que suposa un reconeixement per aquells que el reben, afegint que “els municipis i la societat” avancen amb la feina d’aquestes persones i entitats.

De Francesc Solé s’ha destacat el seu paper en la fundació, l’any 1987, de l’ADF d’Olèrdola, fent que l’Agrupació fos una de les primeres d’aquest tipus en formar-se a Catalunya. També es recordava la seva col·laboració en esdeveniments del poble de Moja i del conjunt del municipi, a través del Grup de Joves de Moja o del grup Gastronòmic Tres Pins. Va ser  1r Tinent d’alcalde i regidor durant 2 mandats, assumint regidories com les de cultura, sanitat, serveis socials i parcs i jardins. De la seva personalitat es va indicar que “sempre renega i sempre està allà on se’l necessita”.

Un Francesc Solé visiblement emocionat posava l’accent en què el premi era per a ell “un altre món” en portar el nom de Rossend Montané. Solé també va voler indicar que el guardó significava que l’ADF rebia el seu segon premi.

A l’hora de presentar el premi que s’atorga a entitats, la regidora de cultura, Arantxa Torres, exposava que aquest any com a novetat l’Ajuntament havia convidat a les entitats a que presentessin les seves propostes i “la crida ha tingut bona resposta”. Al grup de Joves de Sant Pere Molanta se li reconeix la seva implicació en la vida del nucli de Sant Pere Molanta, els seus 15 anys de vida i el fet d’haver assumit el repte d’organitzar el conjunt de la Festa Major de Sant Pere Molanta.PremiFrancescSoler.JPG

Oriol Bertran , president del Grup de Joves de Sant Pere Molanta, agraïa el premi i destacava que era fruit del treball de les moltes persones que han passat pel grup en aquests 15 anys. Bertran feia notar que pel grup el premi era molt especial perquè van estudiar en una escola que també porta per nom Rossend Montané.

L’acte el va cloure l’alcalde, agraint la feina de les persones i entitats que fan possible la celebració un any més de la Trobada d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes relacionades amb el lliurament del premi, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions