Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gerard Gil i Raquel Merchan guanyen la 19a cursa Pujada al Castell d’Olèrdola

Sumant la caminada i la cursa, la inscripció aquest diumenge es va situar en els 103 participants

dilluns 19 novembre 2018

Amb molta autoritat, Gerard Gil en l’apartat masculí i Raquel Merchan en el femení han guanyat aquest diumenge la 19ª edició de la cursa atlètica Pujada al Castell d’Olèrdola. La prova ha registrat una discreta inscripció. Sumant la cursa i la caminada paral·lela, han estat 103 les persones que s’engrescaven a participar-hi.CursaMuntanya2.jpgCursaMuntanya3.jpgSortidaCaminada.jpg

El vilanoví Gerard Gil va ser el més ràpid dels 57 participants en la cursa, en completar els 12 quilòmetres del recorregut amb un temps de 51’ 52”. Just un minut darrera d’ell entrava Jordi Gómez,; i tercer ha estat Juanjo Mateo, ja amb un temps de 55’23”.

Es dóna el cas que en la cursa de fa dos anys Gil i Gómez repetien posicions en els dos llocs més alts del podi. Gerard Gil destacava la gran bellesa de la prova.(àudio)

Jordi Gómez va patir problemes musculars i els darrers quilòmetres els va completar amb molèsties. Per aquest olerdolenc de Sant Pere Molanta, és important que es mantinguin proves com la pujada al castell.(àudio)

Raquel Merchan, de Sant Cugat Sesgarrigues, va creuar la línia d’arribada amb un temps de 1h12’ i 07”. Carme Sánchez assolia la segona posició, amb 1h 23’54” i Pilar Gallego es feia amb el tercer lloc, amb un temps d’1h 33’ 32”. A Raquel Merchan, la guanyadora, li encanta fer la pujada al castell tot i que indicava que li agradava més l’anterior recorregut.(àudio)

Pilar Gallego, primera atleta local, assenyalava que era necessari promocionar més la cursa perquè no es perdi.(àudio)

Des de l’organització, el club BTT el Bressol, no s’ocultava que era una llàstima que no hagués participat més gent. Manel Suero posava l’accent en què els corredors es mostraven satisfets pel recorregut.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola encoratja als organitzadors a seguir amb la tasca de mantenir una prova que contribueix a difondre el municipi. Així ho expressava Pere Sadurní, regidor d’esports, que indicava que la cursa té valors afegits com la caminada paral·lela o l’acurada organització.(àudio)

De la caminada en prenien part 46 persones, la majoria famílies del municipi que van poder gaudir d’un recorregut per la natura que resseguia la presència de barraques de pedra seca.

Escolta les entrevistes a protagonistes de la cursa , realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí