Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gimcana i visita guiada a la ciutat medieval d’Olèrdola, aquest cap de setmana al Conjunt Monumental

La gimcana “L’estrany viatger i el seu mapa” s’ha programat dissabte a les 11 i la visita guiada el diumenge a les 12

dijous 22 octubre 2020

 

L’activitat organitzada aquest dissabte al Parc d’Olèrdola és un joc de pistes per a conèixer les muntanyes d’Olèrdola. Es tracta de “L’estrany viatger i el seu mapa” i es podrà viure a partir de les 11 del matí.

La proposta planteja que un estrany viatger vingut de l’orient va crear el primer mapa d’Olèrdola, però el va perdre. Els participants hauran d’ ajudar al viatger a trobar el seu mapa compartint una aventura de recerca pel Parc.

Aquesta activitat no inclou la visita a l’interior del Conjunt Històric d’Olèrdola. El punt de partida és l’aula didàctica, a l’entrada del Conjunt Monumental, i cal fer reserva a viapenedes.com

“Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès"

Aquest diumenge es pot seguir la visita "Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès". Programada a partir de les 12 i fins les 13.30h, l’activitat ens remet a principis del segle X , quan el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat va créixer i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. 

Amb aquesta visita es pot descobrir com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola. 

Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte. Places limitades (es recomana reservar via c/e: mac.olerdola@gencat.cat).

Document Actions