Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gràcies a un calendari solidari, el Base Olèrdola Femení aconsegueix recursos per a cobrir les seves despeses de funcionament i destinar 900 € per AMPERT

Han venut gairebé els 550 exemplars editats d’un calendari que reivindica la igualtat de gènere

divendres 11 gener 2019

 

El Base Olèrdola Femení ha protagonitzat una iniciativa que els ha permès obtenir recursos per a poder afrontar les despeses de la temporada i, alhora, fer una aportació solidària a AMPERT, entitat que ofereix un servei de transport per a persones malaltes de càncer.

Des del Base Olèrdola Femení s’ha assenyalat que “tot i que últimament sentim molt a parlar de futbol femení, les ajudes no acaben d’arribar, sobretot pel que fa al futbol més modest”. El passat mes d’agost el cos tècnic del Base Olèrdola Femení es va reunir per aconseguir recursos econòmics amb el propòsit d’evitar que les pròpies jugadores haguessin de fer front a les despeses de funcionament de l’equip, com havia succeït fins la passada temporada. Sumant els 4.000 € en concepte de funcionament, més els 100 euros de cada fitxa, la despesa suposava un cost de 300 euros per jugadora.

A partir d’aquesta necessitat, des del club es va impulsar l’elaboració d’un calendari femení solidari. Les vendes han funcionat molt bé i els 550 calendaris editats s’han gairebé esgotat. Això ha permès obtenir els prop de 300 euros que cada jugadora havia d’aportar per a fer front a les despeses de funcionament de l’equip durant la temporada. Yazmina Adell, membre del cos tècnic del club i promotora de la iniciativa, es mostrava satisfeta també per haver pogut destinar 900 euros a AMPERT.(àudio)

L’acte de lliurament dels diners a AMPERT ha tingut lloc aquest dijous. L'entitat ha transmès al club el seu agraïment pel gest i per la quantitat rebuda. (àudio)

El calendari reivindica la igualtat de gènere i inclou fotografies de dones de Mas Albornà, del col·lectiu Espartanes, que agrupa a afectades per càncer de mama, o de les mateixes jugadores del Base Olèrdola Femení, amb les seves mares o àvies. Yazmina Adell va començar a jugar a futbol en categories federades fa més de 20. Aquesta perspectiva li permet destacar que el futbol femení ha registrat una millora “abismal”, però també afegeix que hi ha molt camí per recórrer.(àudio)

Des del Base Olèrdola Femení s’ha volgut fer un agraïment públic al “suport imprescindible i desinteressat” dels col·laboradors que han fet possible la impressió del calendari. També es mostren agraïdes pel recolzament de Transports Coral. Des del Base Femení anuncien que tornaran a fer un calendari per a l’any 2020 “més professionalitzat” i volen destacar que “no demanem més ajudes que la resta d’equips de futbol, simplement demanem igualtat de condicions”.

Escolta l'entrevista a Yazmina Adell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions