Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran ambient d'atletisme popular i 315 inscrits en la cursa "10K" de Moja

Albert Pascual s'imposa en el recorregut de 10 quilòmetres i Cesc Gallardo en el de 5
Sortida de la cursa
Sortida de la cursa

dilluns 19 novembre 2012

 

Enmig d’un gran ambient d’atletisme popular i amb un notable seguiment dels veïns, aquest diumenge al matí s’ha viscut la celebració de la primera cursa “10k” de Moja. Les inscripcions van arribar a la xifra de 315, sumant els participants en la prova de 10 quilòmetres i els que van preferir l’opció de fer només una volta al recorregut establert i completar 5 quilòmetres. Era destacable la presència d’atletes locals que es prenien la cursa com una forma de posar-se a prova i d’implicar-se en una activitat que es fa al poble. Però aquesta primera “10K” de Moja també va reunir a atletes d’un nivell molt alt que van acabar acaparant les primeres posicions de les dues curses.

Amb sortida simultània per a les dues modalitats, la prova va començar uns minuts després de les 10 del matí, l’hora anunciada. L’inici del recorregut davant de l’escola Circell va ser poc habitual. Els atletes van passar sota una bastida metàl·lica on hi havia un grup de diables de Moja que animaven els participants, amb dues forques enceses i acompanyant a toc de timbal el ritme de la música d’ambient, que era el de la banda sonora de la pel·lícula “El último mohicano”.

El recorregut combinava camins de terra i traçat urbà per l’interior del nucli de Moja, amb la voluntat de facilitar que els veïns pugessin seguir ben d’aprop el pas dels atletes. La pluja intermitent i algun revolt tancat va comportar que els participants que no coneixien el recorregut haguessin d’estar ben atents.10kMoja1.JPG

El primer en completar els 10 quilòmetres va ser l’atleta de Sant Pere de Ribes Albert Pascual, del club Domingo Catalan, amb un temps de 34minuts i  14 segons. Darrera d’ell va quedar Robert Budai, del Runners El Vendrell, amb 34’38”,  i tercer va ser Angel Burguete, de l’Esportiu Penedès, amb un temps de 35’20”. En la categoria femenina es va imposar la italiana Silvia Givogre, del Runnersworld de Barcelona, amb 44 minuts i 2 segons; Eli Amat, de l’Esportiu Penedès,  va ser segona, només 16 segons per darrera de la guanyadora; mentre que Mireia Quintana, també de l’Esportiu Penedès, es va classificar en tercera posició amb un temps de 44’37”.

La prova de 5 quilòmetres la va guanyar Cesc Gallardo, de l’Esportiu Penedès,  amb un temps  de 17 minuts i 51 segons. Segon va ser Quim Sánchez, del VBSports, aturant el cronòmetre als 18’20  i tercer Francesc Paton, de Fondistes Penedès, amb 18’22”. En l’apartat femení es va imposar Anna Vilaro, de Manresa, amb un temps de 21’ 28”, seguida de Núria Núñez i Yolanda Arroyo.

El guanyador de la prova de 10 quilòmetres, Albert Pascual, explicava “la paradoxa” d’haver guanyat “tot i no tenir bones sensacions”(àudio)

Cesc Gallardo, primer classificat en la prova de 5 quilòmetres, explicava que el recorregut li havia agradat molt. Aquest atleta de Cubelles no s’esperava guanyar i valorava que la coincidència de la prova de 5 i de 10 quilòmetres havia permès que els participants de la cursa de 5 quilòmetres actuessin com a llebres dels atletes que encapçalaven la de 10.(àudio)

Silvia Givogre, la italiana resident a Barcelona que es va imposar en la prova de 10 quilòmetres, explicava que va conèixer la cursa a través d’un amic de Moja. Habitualment fa mitges maratons i curses de muntanya. Es dóna el cas que va coincidir amb la segona classificada en una cursa al desert del Sàhara. (àudio)

Els inevitables detalls per polir no desdibuixen que la gran majoria dels participants van sortir molt contents de la cursa. Silvia Givogre va felicitar els promotors per la bona organització, tenint cursa de tots els detalls referents a l’atenció als atletes, recorregut o un accessible lloc web a Internet. (àudio)

La coincidència amb un enterrament a l’inici de la prova va dificultar algun aspecte tècnic del recorregut i el control dels desplaçaments en vehicle per l’interior de Moja. Entre els atletes també hi havia diversitat d’opinions a l’hora de valorar si era positiu que coincidissin les sortides de les proves de 5 i de 10 quilòmetres. Però sí que eren comuns els comentaris de reconeixement per la tasca assumida pels organitzadors.copy_of_10kMoja2.JPG

Entre els atletes locals, alguns són habituals participants de la cursa de muntanya “Pujada al castell d’Olèrdola”, també amb sortida i arribada des de Moja. És el cas de Jordi Fort, de Sant Miquel d’Olèrdola, que va ser el primer atleta local de la cursa de 10 quilòmetres. Fort també ha estat els darrers anys el primer inscrit d’Olèrdola en acabar la cursa de muntanya. Amb un temps de 37’43” va ser setè de la classificació general aquest diumenge, un excel·lent resultat si tenim present que no és la seva especialitat.(àudio)

La satisfacció per haver superat un repte era ben present en el rostre de Montse Jiménez, primera atleta local de la cursa de 10 quilòmetres. Aquesta veïna de Moja havia fet un parell de vegades el recorregut abans de diumenge, gràcies a les sessions de preparació convocades pels organitzadors. (àudio)

Amb només 13 anys, Xavier Marín, també de Moja, va ser el primer atleta del municipi en acabar la cursa de 5.000 metres. Ell mateix assenyalava que no va ser fins a la recta final que no va fer-se amb el triomf de la categoria local.(àudio)

També és molt jove la primera olerdolenca de la prova de 5 quilòmetres. És la Laia Vallès, de 14 anys, que ens explicava que va viure un moment especial quan va passar per casa seva.(àudio)

Que un poble com Moja tingui la capacitat d’organitzar dues curses atlètiques crida l’atenció i diu molt a favor del dinamisme associatiu del poble. Així ho valora l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, que posa l’accent en la col·laboració que mantenen els dos equips que organitzen les dues proves.(àudio)

Aquesta primera edició de la cursa 10K de Moja ha estat impulsada per tres veïns del poble: Juan Mancebo, Jordi Àlvarez i Adrià Martín. Per fer-la possible han comptat amb la col·laboració de molts veïns i empreses. La tasca de difusió feta explica la gran quantitat d’atletes de nivell que s’ha pogut captar, segons indica un satisfet Jordi Àlvarez. (àudio)

Àlvarez també assenyala que estudiarien com esmenar alguns errors que s’han comès, però confirmava que l’èxit de la prova els ha refermat en la voluntat de consolidar la cursa 10k de Moja dins del calendari de curses atlètiques de la comarca.

Escolta entrevistes a guanyadors locals(Jordi Fort, Montse Jiménez, Xavier Marín i Laia Vallès) a l'alcalde d'Olèrdola, Josep Tort, i a Jordi Àlvarez, un dels organitzadors.

Escolta entrevistes a guanyador prova de 10 quilòmetres, Francesc Pacual; guanyadora cursa 10 quilòmetres, Silvia Givogre; i Cesc Gallardo, guanyador cursa 5 quilòmetres

Més informació de la cursa a  http://www.http//cursa10kmoja.wordpress.com/

Document Actions