Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran ambient en la 6a Fira Solidària de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta

Es va realitzar dilluns i dimarts amb una àmplia acceptació per part de les famílies de l’escola

dilluns 11 desembre 2017

 

La Fira Solidària de l’Escola Rossend Montané celebrava dilluns i dimarts de la setmana passada la seva 6a edició. L’àmplia acceptació de les famílies, la quantitat de menjar recollit i la creixent qualitat de les manualitats que oferien els alumnes indicaven que la Fira és un moment rellevant i ja molt arrelat dins del calendari d’activitats que durant el curs acull l’escola de Sant Pere Molanta. El dimarts encara estava pendent de fer-se el recompte definitiu d’aliments recollits, però només mirant la pila d’aliments que s’acumulaven al vestíbul de l’escola  ja s’anunciava que  s’haurien assolit com a mínim les xifres de les darreres edicions. La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, subratllava la gran acceptació de la fira i la implicació de les famílies.(àudio)FiraSOlStPere2.JPG

El funcionament de la fira es manté des de la primera edició. Les famílies de l’escola i qui ho desitgi  obtenen “molantes” a canvi dels aliments que es  donen per a destinar-los a famílies necessitades del municipi. Aquests molantes es poden bescanviar durant la fira per manualitats elaborades per tots els alumnes de l’escola, incloent els més petit de l’aula de l’escola bressol. Aquest 2017 es notava que hi havia moltes ganes de fira i l’afluència durant el primer dia va ser “espectacular”, tal i com valorava Àngels Urgell.(àudio)

La Fira implica a tota la comunitat educativa i és una eina eficaç per treballar la cultura de l’esforç i fomentar el treball en equip. Mirant les parades dels guarniments nadalencs que havien elaborat els alumnes, era prou evident que les manualitats cada any “van millorant”.(àudio)

Es preveu que l’acte de cloenda oficial de la Fira, amb el lliurament dels aliments a l’Ajuntament, tindrà lloc aquest divendres al matí al vestíbul de l’escola amb l’assistència de l’alcalde, Lucas Ramírez.

Aquest dilluns s’ha informat a les famílies de l’escola que el menjar recaptat ha estat el següent:

-90 litres d’oli

-91 pots de llegum cuit

-18’5 paquets de llegum

-151 paquets de pasta de ½ kg

-76 paquets de pasta de 1kg

-124 kg d’arròs

-56 kg de sucre

-550 litres de llet

-27 paquets de galetes

-18 tauletes de torrons

-5 caixes de neules

-1 caixa de massapà

-127 llaunes de tonyina

-2 llaunes de sardines

-18 pots de fruita en almívar

-15 brics de tomàquet fregit

-5 pots de tomàquet triturat

-2 pots de conserves de verdures

Escolta l'entrevista a Àngels Urgell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions