Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran èxit de l’acte patriòtic convocat aquest diumenge per l’ANC a Sant Miquel d’Olèrdola

Es va comptar amb l’actuació de Núria Feliu i va sorprendre agradablement l’aportació del grup l’Arrel
Núria Feliu, en un moment de la seva actuació a Sant MIquel
Núria Feliu, en un moment de la seva actuació a Sant MIquel

dilluns 13 octubre 2014

Sota l’organització del grup territorial de l’ANC d’Olèrdola, aquest diumenge a la tarda el local social de Sant Miquel s’omplia durant l’acte que servia per a cloure la Festa Major. El reclam principal que s’anunciava era l’actuació de Núria Feliu, amb un espectacle de cançons i versos patriòtics. Però l’acte va incloure també destacades aportacions de grups locals i la intervenció d’un membre del Secretariat de l’ANC, Ferran Civit.ActeANC2.JPG

Núria Feliu va recitar poemes de compromís nacional fets per autors com Apel·les Mestre, Espriu o Pere IV, intercalant-los amb fragments de cançons populars. Feliu va animar en tot moment a participar al públic, convidant-los a repetir tonades de cançons o fragments de versos. La darrera de les cançons per cloure l’espectacle va ser el cant dels segadors, que el públic va seguir dempeus com poques vegades es recorda en un acte públic convocat a Olèrdola.

La mateixa Núria Feliu explicava que aquest espectacle l’està portant arreu de Catalunya en actes organitzats per l’ANC. Es mostrava contenta per la reacció de del públic que es troba i diu que entre la gent detecta el convenciment de que “això no té volta enrere”(àudio)

En nom de la direcció nacional de l’ANC, Ferran Civit va subratllar que amb il·lusió i unitat “s’arribaria fins el final”. Per Civit , tot aquest procés de mobilització popular acabarà a les urnes.(àudio)

Precisament, una urna va ser un dels elements centrals de l’esquetx que van representar els integrants del grup l’Arrel de Sant Miquel. Jugant amb els usos d’una estructura metàl·lica, que podria representar tant la V com la C de Catalunya, al final va acabar sent la taula que servia de base per a posar una urna. En el seu interior es van anar dipositant els textos de "frases per la llibertat" que havien recitat els actors. Pere Joan Ullate, director del grup de teatre l’Arrel, comentava que havien volgut jugar amb el simbolisme que permetia que un mateix element pogués representant tant la V, com la C, com “la base” per votar.(àudio)ActeANC3.JPG

El muntatge de l’Arrel va ser lloat per tothom i inclús el mateix Ferran Civit, responsable de comunicació de l’ANC, comentava que caldria enregistrar-lo en format d’anunci i difondre el vídeo per defensar la necessitat de votar.

L’aportació d’Olèrdola en l’espectacle va incloure la lectura de poemes de Joana Raspall i l’actuació de la coral del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta.

El coordinador de l’ANC d’Olèrdola, Xavi Carrasco, es mostrava satisfet pel resultat de l’acte i recordava que la mateixa Núria Feliu el hi havia suggerit que en aquests espectacles es comptés amb la participació d’entitats del municipi.(àudio)

En acabar l’acte, malgrat l’aparició tímida de la pluja, es van encendre espelmes que van formar una estelada a la plaça de l’Església, per acabar amb coca i cava a l’interior del local.

L’ANC no baixa el ritme de treball. L’entitat ara està enfeinada en els preparatius de la “gigaenquesta”, que portarà a recollir porta per porta l’opinió dels veïns d’Olèrdola sobre quin país volen. A Olèrdola la data assenyalada per a fer aquesta enquesta és el proper dissabte 25 d’octubre.

Escolta les entrevistes a Ferran Civit, Pere Joan Ullate, Xavi Carrasco i Núria Feliu, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíActeANC4.JPG

Document Actions