Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Guisla “la remeiera” conduirà aquest dissabte una visita teatralitzada pel bosc exterior del Conjunt d’Olèrdola

L’activitat s’ha programat a les 11.00 h i permet conèixer les propietats de les plantes remeieres presents al Parc d’Olèrdola

dimecres 28 abril 2021

 

Dins de les activitats de difusió que s’organitzen a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, aquest dissabte a les 11 del matí s’ha programat una de les propostes més veteranes. Es tracta de la visita teatralitzada amb Guisla “la remeira”, que permetrà conèixer les característiques del bosc exterior del Conjunt Monumental.

Josep Anton Pérez, responsable de Via Penedès,  explica que la visita permet apropar-se a l’ús de les plantes medicinals a través d’aquest personatge medieval.(àudio)

Guisla representa un personatge que va viure a Olèrdola l’any 1003. De ben petita la seva mare li va ensenyar com guarir moltes de les malalties dels seus veïns amb les plantes i les herbes que recol·lectava al bosc. La Guisla coneix els secrets antics de les plantes remeieres i passejant amb ella pel bosc es poden escoltar mil anècdotes sobre les propietats de les plantes d'Olèrdola.

Aquesta activitat familiar té el propòsit d’aconseguir que els visitants s’ho passin bé i coneguin els valors naturals de la muntanya d’Olèrdola.(àudio)

Amb la Guisla es difonen propietats curatives de plantes ben presents en el nostre entorn natural, com la farigola, l’espígol o el romaní.(àudio)

Les places són limitades. Aquesta activitat no inclou la visita a l’interior del Conjunt Històric d’Olèrdola.

La visita es realitza a l’aire lliure, a l’exterior del Conjunt d’Olèrdola. Durant l’activitat s’haurà de mantenir la distància de seguretat indicada, i caldrà portar mascareta en tot moment. La recepció del Museu compta amb dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Les reserves es poden fer a la web de Via Penedès

Escolta l’entrevista Josep Anton Pérez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions