Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ha mort Pere Sadurní i Vallès

Va ser regidor i Jutge de Pau d’Olèrdola, estudiós de la història local i fundador i promotor d’entitats com el CFP Sant Pere Molanta i de la revista Font-tallada

diumenge 26 juliol 2020

 

L’olerdolenc Pere Sadurní i Vallès ha mort durant la matinada d’aquest diumenge, 26 de juliol,  a l’edat de 92 anys. Molt conegut al municipi per la seva intensa activitat de promotor cultural i de compromís amb la comunitat, Pere Sadurní i Vallès va ser regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola i Jutge de Pau del municipi. Un dels seus fills, Pere Sadurní Roig, és actual regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola. La cerimònia de comiat a Pere Sadurní Vallès s’ha convocat aquest dilluns, a les 10 del matí, al camp de futbol de Sant Pere Molanta.

Incansable dinamitzador d’activitats, entre les entitats que va promoure cal assenyalar la seva condició de fundador del Club 7 a 9 de Sant Pere Molanta i  del CFP Sant Pere Molanta. Va ser jugador de l’amateur de l’Espanyol, del Gràcia, del Reus Deportiu i del FC Vilafranca, sent també en aquest club membre de la seva junta directiva.

També va ser impulsor i director de la Revista Font-tallada, i autor de recerques que han permès conèixer detalls del patrimoni cultural del Penedès i de la història de Sant Pere Molanta i d’ Olèrdola. La seva implicació amb el municipi, però, depassa l’àmbit cultural o esportiu. I és que també va ser regidor de l’Ajuntament, des del 1987 al 1991, i ha exercit com a Jutge de Pau. En reconeixement a aquesta implicació amb el municipi, l’any 2004 va rebre la placa de reconeixement del premi Rossend Montané. L’Institut d’Estudis Penedesencs, que Sadurní va presidir durant dos anys, li atorgava  el 2013 el premi Emili Giralt  de recerca “per la seva labor constant de recerca i aplec de tots els elements d’arqueologia i la història local de Sant Pere Molanta i, especialment, per la seva inestimable aportació en molts aspectes del folklore i del vocabulari penedesenc relacionat amb la vinya i el vi”.

Sadurní és autor de dos volums recopilatoris de folklore del Penedès. També va elaborar un estudi sobre el vocabulari del vinyater penedesenc i l’any 2007 presentava el volum “Sant Pere de Palau Moranta”, que conté fins a 1.300 referències de l’edat medieval penedesenca.

Juntament amb Pere Clavé Bruna i Mir Geribert, Pere Sadurní Vallès va ser un dels tres olerdolencs triats per al recull de semblances biogràfiques “Personatges il·lustres de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf” , editat per aias-editoral l’any 2011.

 

Document Actions