Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Homenatge a Joan Mitjans aquest diumenge a Moja

Concert amb l'Escola Gregoriana de Vilafranca i les corals de l’Eugeni d’Ors i del Centre Excursionista del Penedès
Joan Mitjans rebrà un sentit homenatge per la seva dedicació al poble a través de la música
Joan Mitjans rebrà un sentit homenatge per la seva dedicació al poble a través de la música

dimecres 06 abril 2016

Promogut per un grup de veïns del poble, aquest diumenge s’ha organitzat a Moja un concert de cant coral i gregorià en homenatge a Joan Mitjans. La cita és a dos quarts de 7 de la tarda, al Local Nou de Moja, amb les actuacions de l’Escola Gregoriana de Vilafranca i de les corals de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca i del Centre Excursionista del Penedès. L’entrada és gratuïta.

L’acte de diumenge vol ser un homenatge “senzill i sentit” a una “bona persona” que ha dedicat tot la seva vida a la música. Nascut a Moja fa 88 anys, va començar a fer d’escolà a l’església quan tenia 5 anys. Va estudiar música a Vilafranca amb el professor Francesc de Paula Bové i quan només tenia 15 anys va començar les seves primeres col·laboracions musicals a la parròquia. Des de que tenia 20 anys prepara i acompanya els cants de les celebracions de les misses a Moja, havent col·laborat també amb les parròquies de Sant Miquel, Sant Pere Molanta, Santa Margarida i els Monjos i Santa Maria de Vilafranca. En els darrers anys també ha fet d’organista de l’Eschola Gregoriana de Vilafranca.

Joan Mitjans ha transmès la seva passió per la música a molts veïns de Moja i la seva influència ha estat decisiva perquè forces participessin en agrupacions musicals estables a la comarca. Des de l’any 1943 i durant 60 anys va organitzar les caramelles per Pasqua. També va ser impulsor de l’Orfeó Moja, una coral de veus mixtes que va donar vida a les festes del poble des de l’any 1947 fins el 1954.

Jaume Casanellas, un dels veïns que forma part de la comissió que organitza l’acte, indicava que es considerava que “era el moment de retre-li un homenatge”.(àudio)

Casanellas també destaca el paper clau que ha tingut Mitjans en l’afició musical de molts veïns del poble.(àudio)

El protagonista de l’acte de diumenge serà Joan Mitjans, però també s’ha concebut l’activitat perquè “el segon protagonista sigui la gent que vagi al Local Nou” aquest diumenge.(àudio)

L’Escola Gregoriana de Vilafranca i  les corals de l’Institut Eugeni d’Ors i del Centre Excursionista del Penedès interpretaran 6 peces cadascuna. Durant l’acte també hi hauran intervencions que glosaran la figura de Mitjans i “sorpreses” que volen contribuir a que l’homenatge tingui “un cert encant”, tal i com expressen els seus organitzadors.

Escolta l'entrevista a Jaume Casanellas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions