Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Humor a dojo amb els Improacatomba, dissabte, a Moja

La companyia barcelonina és un referent del gènere, ha actuat fins al Japó i ha estat premiada en certàmens internacionals

dimecres 26 juny 2019

 

Improvisació i molt, molt d’humor. Són els dos ingredients fonamentals dels Improacatomba que dissabte 29 de juny seran al Local Nou de Moja. Serà a les vuit del vespre en un espectacle gratuït i per a tots els públics organitzat per l’Ateneu Mogenc amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Lluny del teatre més convencional, l’impro suposa que cada representació sigui única. «Quan acaba l’espectacle, la gent s’adona que són ells també els qui l’han creat i que ha estat una peça única que no es tornarà a repetir». Ho explica Jaume Navarro, membre de la companyia, que detalla que és el mateix públic qui crea el guió de l’espectacle. Com? «Anotant frases en un paper anònim a l’inici de la funció». Seran aquestes frases les que donaran peu a actors i actrius en la improvisació de les històries. Però que ningú tingui pànic escènic, en cap cas el públic ha d’actuar ni sortir a fer teatre.

Jaume Navarro admet que al nostre país la improvisació és encara un gènere força desconegut. Enlloc d’assajos els actors i actrius aquí s’entrenen i, sobretot, teixeixen una important complicitat i connexió que els permet dominar encara més el llenguatge de la improvisació.

 Des del 2001 els Improacatomba han passat per Fira Tàrrega, pel Teatre Victòria, han girat per centenars de pobles i han dut la seva improvisació fins al Japó. Són guanyadors, també de certàmens del gènere a Puerto Rico o a Itàlia i han format part de programes del Terrat amb Andreu Buenafuente, per exemple.

 Dissabte, a Moja, els i les espectadores sentiran que formen part de l’espectacle. A l’escenari, els protagonistes estaran a les seves mans, despullats de guió i, al davant, el temes proposats pel mateix públic.  

Document Actions