Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ignasi Pellisa guanya els dos apartats del concurs de fotografia dels Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

El fotògraf mogenc considera que el jurat ha tingut en compte la originalitat de les imatges

dijous 20 desembre 2018

 

Ignasi Pellisa, membre de l’Associació Fotogràfica de Moja, ha resultat guanyador dels dos apartats del concurs de fotografia dels Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix que s’ha celebrat aquesta tardor. En les dues categories del certamen, que enguany arribava a la seva 24a edició, hi han participat una quarantena de fotògrafs, amb prop de 120 obres presentades. I a criteri del jurat, les fotografies fetes per Pellisa han estat les més meritòries per partida doble.

Ignasi Pellisa guanyava el primer premi en la modalitat genèrica de qualsevol aspecte dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix amb una suggerent imatge captada sota d’un dels ponts que travessa l’embassament del Foix.

La instantània que li ha valgut el primer premi en la modalitat d’imatges de la Festa Major del Parc recull un primer pla d’una mà d’un dels músics que hi actuaven, tocant el timbal.

Pellisa considera que el jurat hauria tingut en compte la originalitat de les imatges.(àudio)

El fotògraf explica que la fotografia que ha resultat guanyadora del premi genèric va sorgir d’una passejada en família. La de la Festa Major del Parc capta un detall molt concert de l’actuació musical.(àudio)

Obtenir un premi d’aquest nivell és per a un fotògraf  tot un estímul per a continuar amb aquesta afició.(àudio)

És la primera vegada en 24 anys que un mateix autor guanya els dos apartats del concurs, convocat pel grup de Fotografia Experimental de Castelldefels i el Servei d’Espais Naturals de la Diputació . El mateix Pellisa havia assolit en un mateix any el 3r premi en la modalitat general i el 2n  en la de fotografies de la Festa Major del Parc. Aquest 2018 un altre membre de l'AFM, Oriol Domingo, obtenia el 3r premi de la modalitat d'actes de la Festa Major del Parc.

Amb una quarantena dels millors treballs presentats s’ha elaborat una mostra que serà itinerant per diferents equipaments dels municipis inclosos en els tres espais naturals protegits. Fins el 10 de desembre l’exposició es podia veure a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels i es preveu que arribi al Conjunt monumental d’Olèrdola en les setmanes prèvies a la celebració de la Festa Major del parc de l’any que ve.

Escolta l'entrevista a Ignasi Pellisa, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Galeria d'Imatges

PremiIgnasi2.jpg

Document Actions