Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Implicació d’Olèrdola en la crida per acollir durant l’estiu a infants de Txernòbil

Una veïna de Moja, Sonia López, és la delegada al Penedès de l’associació que promou l’acollida arreu de Catalunya

dimarts 28 febrer 2017

Sonia López, veïna de Moja, és la delegada al Penedès de l’”Associació Vallès Obert als nens del món”, l’entitat que promou arreu de Catalunya l’acollida durant l’estiu d’infants provinents de Txernòbil. En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, Sonia López ha fet una crida perquè les famílies del municipi i de la comarca s’animin a provar aquesta experiència d’acollir durant dos mesos i mig a l’any, des de mitjans de juny a finals d’agost. Els infants provenen  d’una zona situada a 30 quilòmetres d’on l’any 1986 es va produir el desastre nuclear de Txernòbil. Per a ells, l’estada a casa nostra suposa l’oportunitat de regenerar les seves defenses.(àudio)

L’entitat recorda que els infants que s’acullen “no pateixen cap malaltia ni contaminen a ningú”. L’estada en zona no radiada els hi comporta una regeneració de les seves defenses entre 7 i 8 anys. Sonia López explica que els infants acollits s’adapten molt bé a la realitat de casa nostra. Per a donar suport a les famílies, es disposa de monitors provinents d’Ucraïna i la capacitat d’aprenentatge dels infants fa que l’idioma no acabi sent cap problema. Les famílies acollidores han de fer un pagament el primer any de 220 euros i els següents de 450 per a poder fer front al viatge dels infants i a l’assegurança. La Sonia López fa 6 estius que acull a una nena i l’any passat una altra parella del municipi es va animar a viure aquesta experiència. (àudio)

Entre els motius que la van portar  a acollir durant l’estiu a una nena de Txernòbil, Sonia López explica que volia transmetre a la seva filla que no a tot el món es viu com aquí.(àudio)

L’associació vetlla per l’acollida d’una cinquantena d’infants i  s’ha fixat l’objectiu d’assolir aquest 2017 l’acolliment de 10 nens nous. Fins ara ja han confirmat 6 i confien que fins a finals de març podran assolir les 4 famílies que falten. Per a més informació, les persones interessades poden trucar al telèfon 667 617 204.

Escolta l'entrevista a Sonia López, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions