Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Impuls per convertir el Polígon de Sant Pere Molanta en l’àrea de promoció econòmica urbana (APEU) de referència a l’Alt Penedès

L’alcalde, Lucas Ramírez, destaca que el propòsit és consolidar una àrea industrial avançada en termes sostenibles i tecnològics
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 23 febrer 2022

L’Ajuntament d’Olèrdola, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Associació de Propietaris, amb el suport de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat, estan impulsant una àrea de promoció econòmica urbana (APEU) al Polígon Industrial de Sant Pere Molanta.

Una Àrea de Promoció Econòmica Urbana és una zona geogràfica delimitada on el teixit comercial urbà i l'administració local treballen, de manera conjunta, per promoure i dinamitzar aquesta zona.

A través de la creació d’una entitat publicoprivada que s’encarrega de la gestió d’aquesta àrea, ambdues parts porten a terme un pla d’acció que té per objectiu la dinamització comercial i econòmica d’aquesta zona. Les APEU són, per tant, un model de col·laboració i gestió publicoprivada que pretén aconseguir la professionalització i la millora competitiva de l’espai.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, explica que s’ha rebut una subvenció de 15.000€ per a elaborar el pla d’actuació i  promoure la creació de l’entitat jurídica que ha de gestionar l’APEU. A tall d’exemple, l’alcalde explicava que aquest treball conjunt pot traduir-se en inversions per millorar els serveis de l’àrea, com la xarxa de transport o el subministrament amb energies renovables.(àudio)

Tal i com avançava l’alcalde, fins el mes de juliol es preveu fer aquesta feina que condueixi a la creació de l’Entitat Gestora, amb personalitat jurídica pròpia, que serà l’encarregada d’implementar el pla d’actuació aprovat.(àudio)

En aquests moments s’està difonent entre les empreses del polígon els avantatges que suposaria formar part de l’entitat que gestionarà l’APEU. Comptant amb la complicitat del Consell Comarcal i de la Generalitat, Ramírez apuntava que les actuacions van encaminades a fixar el polígon de Sant Pee Molanta com una àrea de promoció econòmica de referència a l’Alt Penedès.(àudio)

Amb l’APEU es confia que el polígon de Sant Pere Molanta es transformi en una àrea industrial avançada en termes sostenibles i tecnològics, afavorint l’interès per consolidar i captar inversió i talent.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions