Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Incertesa sobre el seguiment que tindrà a Olèrdola la vaga d’ensenyament convocada aquest dijous

A l’escola Rossend Montané faran vaga un terç dels mestres i a l’escola Circell una bona part no s'han pronunciat
La majoria de famílies seguien la darrera vaga, el passat 9 de maig
La majoria de famílies seguien la darrera vaga, el passat 9 de maig

dimecres 23 octubre 2013

La vaga estatal d’ensenyament tindrà incidència a Olèrdola i farà que aquest dijous no sigui una jornada habitual de classes. Però tot apunta que el seguiment no serà majoritari entre els docents. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta ja s’ha anunciat que a la convocatòria s’hi ha sumat un terç de la plantilla, mentre que a l’escola Circell de Moja gran part dels mestres no ha manifestat la seva decisió respecte a si aquest dijous farien vaga.

Les famílies de l’escola Circell han rebut una comunicació on es fa constar que els serveis mínims exigits per la llei estan garantits en el centre. També s’anuncia que activitats extraordinàries programades, com l’espectacle del Bibliobús, han quedat suspeses a l’espera de nova data. Mercè Garcia, directora de l’escola Circell de Moja, indica que aquest dimecres bona part dels mesters encara no havien exposat si seguirien la vaga o anirien a treballar. (àudio)

El full distribuït a les famílies de l’escola Circell reprodueix un text de la Junta de Personal de Barcelona Comarques, resumint la plataforma reinvindicativa de la vaga. Es reclama la retirada de la LOMCE, l’aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles. També es defensen uns pressupostos sense retallades, així com la recuperació de les condicions laborals i que es cobreixin les substitucions des del 1r dia al 100%. La plataforma reivindicativa també inclou la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana. Mercè Garcia explicava que, per diferents motius, en els darrers anys a l’escola s’han fet accions en defensa de l’ensenyament públic. També reflexionava, en referència a la quantitat de reivindicacions, que ”de vegades, la suma divideix”.(àudio)

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta ja s’ha informat a les famíllies que un terç de la plantilla farà vaga. Joan Ruiz, cap d’estudis, explica que a l’escola els mestres i els alumnes farien activitats vinculades amb les revindicacions, perquè “es comparteixen al 100% les motivacions de convocatòria”. (àudio)

La vaga també comporta una crida per a que les famílies no portin aquest dijous els seus fills a escola. A Sant Pere Molanta, com en el conjunt del país, la incidència d’aquesta crida serà una incògnita fins aquest mateix dijous. (àudio)

A l'escola bressol Gotims de Moja, un cartell a la porta informa que hi hauran serveis mínims. La darrera vaga convocada a l’ensenyament va ser el passat 9 de maig. Llavors entre els famílies el seguiment va ser majoritari. A Moja aquell dia va fer vaga un 35% de la plantilla a l'escola Circell, mentre que a Sant Pere Molanta ho va fer un 25%.

Escolta les entrevistes a Mercè Garcia i a Joan Ruiz, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí i aquí

Document Actions