Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Incidència testimonial a Olèrdola de la vaga a les escoles i seguiment de la protesta per part del personal sanitari

El consultori de Moja està de serveis mínims i només atén urgències vitals

dimecres 25 gener 2023

 

Aquest dimecres i dijous coincideixen convocatòries de vaga en l’ensenyament i al sector sanitari. A Olèrdola, la incidència de la convocatòria està sent testimonial a les escoles, però no així en el consultori de Moja.

Des de l’escola Circell de Moja confirmaven a primera hora d’aquest matí de dimecres que havien seguit la convocatòria de vaga 3 mestres dels 15 que formen la plantilla. Dels 173 infants matriculats, han assistit a classe 111.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta cap dels mestres ha secundat la vaga i no s’ha registrat cap descens en la xifra d’assistència habitual d’alumnes al centre.

La situació és ben diferent als consultoris mèdics. Infermera, metgessa i administrativa del consultori de Moja secunden la vaga i només s’atenen urgències vitals. Les visites concertades es reprogramen. La situació es repetirà aquest dijous al consultori mèdic de Sant Miquel.

Les organitzacions convocants de la vaga a la sanitat reclamen que es reguli les agendes i establir topalls de visites; més places MIR per cobrir les especialitats mèdiques deficitàries; planificar el relleu de les jubilacions; mesures per reduir l’estrès i l’esgotament dels i les professionals; i millorar les condicions laborals i retributives dels metges/ses

En el cas de l’ensenyament, entre les reclamacions que motiven la vaga hi ha la de revertir les retallades, augmentar tot el personal laboral; recuperar poder adquisitiu i incrementar la inversió al 0-3 públic.

Document Actions