Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inscripcions obertes per la visita guiada gratuïta al Pla dels Albats que organitza l’Ajuntament d’Olèrdola

La visita és la segona de les Rutes del Patrimoni d’Olèrdola d’aquest 2020 i s’ha programat el proper dissabte 10 d’octubre

dimecres 30 setembre 2020

 

Ja estan obertes les inscripcions per participar en la segona de les Rutes del Patrimoni d’Olèrdola organitzades aquest 2020 per l’Ajuntament d’Olèrdola. Després de l’èxit de la visita dedicada a l’empremta de Roma a Olèrdola, el proper dissabte 10 d’octubre s’ha programat una visita guiada gratuïta al Pla dels Albats, a les 11 del matí, de la mà de l’arqueòleg i director d’excavacions Xavi Esteve.

La visita permetrà conèixer els resultats de les darreres excavacions al Pla dels Albats, que han comportat descobertes rellevants com la premsa de vi medieval de la zona del celler, tombes antropomorfes, el mil·liari romà reutilitzat com a peu d’altar, el magatzem i l’església romànica de Santa Maria.

 A diferència de la ciutat emmurallada d’Olèrdola, el Pla dels Albats no va ser abandonada al segle XII. Es van mantenir actives explotacions agrícoles fins el segle XV. Fins i tot,  l' església fou un mas al segle XIV i la necròpolis va acabar coberta per una pallissa.

 La visita requereix d' una inscripció prèvia  a oldl.turisme@olerdola.cat o al telèfon de l' ajuntament, el 93 890 35 02. Les places són limitades. Es prega puntualitat. La visita complirà amb els requisits sanitaris.

Document Actions