Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Instal·lat a Olèrdola un radar educatiu

Informa als conductors de la velocitat amb la que circulen i facilita dades a l’Ajuntament
El radar educatiu s'instal.la en un fanal i és ben visible
El radar educatiu s'instal.la en un fanal i és ben visible

dimarts 20 març 2018

Des de fa uns deis, i fins el proper 27 de març, està instal·lat a Olèrdola un radar educatiu. La seva funció és informativa i no pressuposa el registre de dades que comportin una futura sanció. Aquests dies està en un carrer de Sant Pere Molanta i des de finals d’aquesta setmana i fins el dimarts estarà instal·lant en un carrer de Moja.

El radar disposa d’una pantalla led que informa als conductors de la velocitat amb la que circulen, indicant amb emoticones si la velocitat és correcte o sobrepassa el límit permès. Si és adequada apareix una cara somrient en color verd. Si es supera la velocitat permesa, es pot veure una cara enfadada en color vermell.

Josep Miquel Escofet, cap dels agents municipals d’Olèrdola, indicava que el radar educatiu té una funció informativa i no sancionadora.(àudio)

El radar el disposa l’Ajuntament gràcies  a la cessió feta per una empresa privada. (àudio)

Les dades que s’obtenen amb el radar són del tot exactes i fiables. Permeten fonamentar possibles decisions que pugui prendre l’ajuntament dirigides a incrementar la seguretat en la conducció al municipi.(àudio)

La voluntat de l’Ajuntament és la de disposar d’aquest radar de manera permanent i instal·lar-lo en diferents punts del municipi per a comprovar tant la velocitat com la freqüència  de pas dels vehicles. La instal·lació d’aquest radar educatiu forma part de les nombroses campanyes que realitzen els agents municipals vinculades amb la seguretat en el trànsit i l’educció viària, un dels eixos prioritaris de l’actuació d’aquest servei municipal.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions