Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Interès veïnal per conèixer els projectes d'usos de la zona del Bosquet de Sant Miquel

Des d'aquest dilluns i fins el proper 17 de març els veïns majors de 16 anys poden votar una de les tres propostes presentades

dimarts 05 març 2019

La sessió d’exposició dels projectes d’usos per a la zona del Bosquet de Sant Miquel per part dels professionals que els han elaborat tenia lloc dissabte al vespre, al local Rossend Montané de Sant Miquel, i reunia a una setantena de veïns de diferents nuclis del municipi.

Les propostes plantegen solucions diferenciades per a utilitzar els més de 12.000 metres quadrats que sumen l’actual camp de futbol, les seves instal·lacions adjacents i pròpiament el Bosquet. Però més enllà de les diferències, s’hi detecten filosofies similars i punts en comú, entre les quals destaca la voluntat de preservar el Bosquet.

El projecte “A” presentat per Maria Almirall parteix del propòsit de dotar al municipi d’una zona de “reagrupament social”. Es preveu convertir el camp de futbol en un espai esportiu polivalent de gespa artificial perquè també pugui acollir, a més del futbol,  esports com el futbol americà. Es preveuen afegir pistes de pàdel i incorporar en l’edifici actual usos de gimnàs i un bar. Es contempla una zona d’aparcament que requeriria una modificació puntual del planejament urbanístic. Almirall explicava que la valoració estimada del projecte està entre 1.300.000 € i 1.500.000 €.  El projecte busca provocar el “mínim impacte possible”, tant paisatgístic, com econòmic i de manteniment.(àudio)

L’equip d’arquitectes Genís Planella presenta la proposta “B” del procés participatiu. Es busca oferir una zona “d’oci singular per a totes les edats” adequant el Bosquet amb zones de jocs, de pícnic i barbacoes. Un dels elements principals del projecte  és la integració, en un nivell sota soterrat, d’un pavelló cobert, així com la realització d’una piscina exterior amb vistes al Parc d’Olèrdola. La inversió estimada suposaria 3 milions d’euros i es proposaria una execució en 4 fases. Mariona Genís, de l’equip Genís Planella, posa l’accent en què és un lloc ple d’oportunitats i defensa que es pensi en un marge “de temps llarg”. En el cas del pavelló, la proposta “no suposa una interrupció del paisatge”.(àudio)

El projecte “C”, elaborat per Octavi Sánchez, parteix de vincular el Bosquet amb el Parc Natural i el Castell d’Olèrdola, creant una sala que actuï com a Punt d’Informació i aula d’interpretació. Al Bosquet es proposa un recorregut vivencial per una mostra de la vegetació autòctona. En l’àmbit esportiu la proposta inclou reduir el camp de futbol actual i fer-lo de futbol 7 de gespa artificial, crear una sala esportiva polivalent de 23 x 15 i una piscina exterior de lleure, així com dues pistes de pàdel. La inversió estimada se situa entorn 1’5 milions d’euros. Octavi Sánchez subratllava la importància de pensar en la sostenibilitat del projecte en la seva gestió i manteniment.(àudio)

Xavier Serramià, portaveu del govern , indicava que s’havia donat llibertat als equips d’arquitectes per a fer les seves propostes i destacava que l’únic  requisit que van plantejar als equips va ser la preservació del Bosquet. (àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, lloava la qualitat de les tres propostes i el fet que eren projectes “molt ben argumentats”.(àudio)

Des d’aquest dilluns i fins el proper 17 de març,  els veïns d’Olèrdola majors de 16 anys estan cridats a votar un dels tres projectes. Ho poden fer via telemàtica a la web de l’Ajuntament d’Olèrdola, olerdola.cat, o bé presencialment a la seu de l’Ajuntament , en horari  de 07:30 a 15:00h, de dilluns a divendres.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola als tres equips d'arquitectes, a Xavier Serramià i a Lucas Ramírez, clicant aquí

Document Actions