Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

IO, ERC i PSC acorden compartir el govern de l’Ajuntament d’Olèrdola

Constaten “nombroses coincidències programàtiques” i comparteixen “la voluntat de canviar les maneres de fer i de relacionar-se amb la ciutadania”. Fina Mascaró(ERC) tindrà l’alcaldia els dos primers anys de mandat i Jordi Álvarez(IO) els dos darrers
Jordi Pardo, Fina Mascaró i Jordi Álvarez
Jordi Pardo, Fina Mascaró i Jordi Álvarez

dijous 15 juny 2023

A través d’una nota de premsa Impulsem Olèrdola, ERC i PSC “tenint present allò que han expressat les urnes” comuniquen que han arribat a un acord per formar un govern compartit per les tres formacions a l’Ajuntament d’Olèrdola. Cada candidatura va obtenir 2 regidors en les passades eleccions municipals. La suma de les tres opcions supera els 5 regidors assolits per ApO, que en els comicis del 28 de maig perdia la majoria absoluta. L’acord comporta que Alternativa per Olèrdola deixi de governar el municipi després de 20 anys ininterromputs de liderar el consistori.

En declaracions a Canal 20-Ràdio Olèrdola les tres formacions polítiques han confirmat que Fina Mascaró(ERC) tindrà l’alcaldia els dos primers anys de mandat; Jordi Álvarez(IO) els dos darrers; i el PSC tindrà dues tinences d’alcaldia durant tot el mandat, amb Jordi Pardo com a 1r Tinent d’Alcalde.

Les tres candidatures assenyalen que han constatat que en els seus programes “hi ha nombroses coincidències sobre com afrontar els reptes que té el municipi”. També manifesten compartir “la voluntat de canviar les maneres de fer i de relacionar-se amb la ciutadania”. I és que entenen que “cal obrir una nova etapa a l’Ajuntament que estigui marcada pel diàleg permanent amb la ciutadania, amb el conjunt de les entitats del municipi i amb la totalitat del consistori”, perquè “tots formem part d’Olèrdola”.

Des de l’esperança, però també conscients de la responsabilitat que assumeixen, les tres formacions fan seves les paraules del poeta Miquel Martí i Pol per expressar a la ciutadania que “....tot està per fer, i tot és possible”.

Coincidència programàtica i voluntat de canvi

Jordi Álvarez, candidat d’IO, manifestava a Canal 20-Ràdio Olèrdola que l’acord havia estat “senzill” i feia notar les elevades coincidències que contenen els tres programes electorals.(àudio)

Álvarez confirmava que Fina Mascaró iniciaria el mandat a l’alcaldia i que ell mateix seria alcalde els dos darrers anys. El candidat d’IO volia agrair la disposició d’ERC i PSC i posava de manifest la conveniència de comptar amb l’experiència de Fina Mascaró a l’alcaldia durant els dos primers anys de mandat.(àudio)

En un registre més personal, Jordi Álvarez ha tingut paraules d’agraïment pel “fantàstic” equip d’Impulsem Olèrdola.(àudio)

 

Primera alcaldessa d’Olèrdola

A partir d’aquest dissabte Fina Mascaró es convertirà en la primera alcaldessa d’Olèrdola. La candidata d’ERC subratlla que les tres formacions que han arribat a l’acord de govern coincidien en què Olèrdola necessitava un canvi. També interpretava que el pacte era del tot natural si es tenen presents els programes i “el canvi en les maneres de fer” que les tres formacions creuen que cal aplicar des del govern de l’Ajuntament.(àudio)

Mascaró feia notar que el seu pas durant 8 anys per l’oposició li ha permès acumular experiència sobre el funcionament de l’Ajuntament. (àudio)

Amb perspectiva històrica , Mascaró també assenyalava que des de 1875 han passat per l’Ajuntament 248 regidors i només 18 regidores. Li fa molta il·lusió poder ser la primera alcaldessa d’Olèrdola i també agraïa tota la feina de moltes persones que l’havien precedit.(àudio)

 Tocava canvi

 El candidat del PSC, Jordi Pardo, recordava que la seva formació havia defensat que “tocava un canvi de govern”.(àudio)

 Pardo confirmava que havien renunciat des del PSC a poder tenir l’alcaldia aquest mandat.(àudio)

El candidat del PSC assenyala que havien comprovat “que la gent volia el canvi” i fixava el propòsit de ser “propers a la gent”.(àudio)

 Escolta les entrevistes a Jordi Álvarez, Fina Mascaró i Jordi Pardo, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions