Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

IO recorda la gran capacitat de recaptació que té l’Ajuntament d’Olèrdola i proposa revisar a la baixa impostos

Impulsem també vol aprofitar els 6.000 m2 de teulades en equipaments públics per instal·lar-hi plaques solars i crear una comunitat energètica

divendres 26 maig 2023

L’Ajuntament d’Olèrdola disposa de marge econòmic suficient com per alleugerir la pressió fiscal als ciutadans del municipi. Aquest és un dels plantejaments que Impulsem Olèrdola exposa aquests dies en els seus actes electorals, fent notar que de mitjana  a Olèrdola es recapten per habitant i any 800 € en impostos, 200 € més que la mitjana de l’Alt Penedès i 300 € més que la mitjana del país. Sergi Martínez, número 3 de la llista d’IO, assenyala que aquesta gran capacitat de recaptació és en bona part gràcies a la implantació d’empreses al municipi i destacava que és del tot factible revisar a la baixa la pressió fiscal.  La rebaixa de la taxa que es paga per la recollida d’escombraries en patis i garatges són dos dels exemples concrets que situa IO quan defensen la necessitat de revisió impositiva.(àudio)

Des d’IO es creu que els diners que recapta l’Ajuntament no s’inverteixen de manera adequada. Per il·lustrar-ho, expliquen que l’Ajuntament disposa de 8 milions d’euros, 5 dels quals en dipòsits bancaris. Sergi Martínez indicava  que aquests diners al banc equivalen al pressupost anual de l’Ajuntament. De manera retòrica es preguntava “si els diners equivalents a un any de pressupost havien d’estar al banc o en places, carrers i equipaments”. Des d’IO també consideren que cal reorganitzar el personal per cobrir necessitats que es volen prioritzar, com el reforç al servei d’agents municipals.

Sergi Martínez indicava que s’afegia al projecte d’Impulsem per poder realitzar aquestes millores al municipi i lloava l’emprenedoria i constància del cap de llista, Jordi Álvarez.(àudio)

Per concretar l’aposta per una energia neta, Impulsem proposa la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les teulades dels equipaments públics i la creació d’una comunitat energètica. Sumant tots els edificis públics, són 6.000 m2 de superfície els disponibles, tal i com indica Albert Montané, número 8 de la llista i veí de la Serreta. (àudio)

Impulsen defensa que a les teulades és a on han d’estar les plaques, i no en terrenys agrícoles. Per això reiteraven la seva oposició a la MAT i advertien que a la Generalitat s’està tramitant la instal·lació d’un gran camp de plaques solars davant de Sant Miquel.

Montané és conegut al municipi per la seva implicació en entitats com l’ADF o el Grup de Joves de Sant Pere Molanta. Ha decidit participar en la candidatura d’Impulsem perquè vol contribuir a millorar el municipi després de comprovar que “quan més tractes a l’Ajuntament, més t’adones de les mancances que té”. (àudio)

En els debats obertes en els actes d’Impulsem és recurrent que es lamenti  la lentitud o la manca de resposta que l’Ajuntament tindria davant peticions de la ciutadania, així com la falta de manteniment i de seguiment en obres i serveis que es contracten. Un dels membres de la candidatura, Jordi Gómez, definia que l’Ajuntament d’Olèrdola actua “com una gestoria, que delega les feines i ningú controla res”. En aquesta línia, el candidat d’IO a l’alcaldia, Jordi Álvarez assegurava que en 4 anys s’havien talat 68 arbres a Moja que després no es substituïen.Un altre dels exemples que il·lustraria  aquesta “falta de manteniment” entenen que es troba en les instal·lacions del camp Els Pins. (àudio)

Escolta l’entrevista a Albert Montané, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Sergi Martínez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola,, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Jordi Álvarez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions