Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Irene Alemany i Laurent Corrio mariden vi i amistat en el pregó de la FM de Sant Pere Molanta

La parella compartia el vi que elaboren i agraïen l’acollida rebuda al poble

dijous 15 agost 2013

Amb un pregó breu ple de referències personals, Irene Alemany i Laurent Corrio han donat aquest dimecres a la nit el tret de sortida de la Festa Major de Sant Pere Molanta. La defensa del vi com a mostra d’amistat i expressió d’un territori, i l’agraïment per l’accollida rebuda al poble, han estat alguns dels continguts principals d’un pregó proper que ha combinat moments d’emotivitat i tocs d’humor. Aquesta parella, que també són socis com a elaboradors de vins, concebien el pregó com una oportunitat per a donar gràcies per l’acollida que han rebut del poble de Sant Pere Molanta, des de que fa just 6 anys van instal·lar-s’hi. Laurent Corrio així ho expressava, rememorant com es va perdre en un poble com Sant Pere Molanta quan estaven fent el trasllat a la seva casa del carrer Milà i Fontanals.(àudio)preg2.jpg

Corrio també va explicar la sensació que van tenir d’estar dins d’una pel·lícula quan van arribar a Sant Francisco per viure. La primera nit la van passar dormint a casa d’una persona que acabaven de conèixer a l'autobús i l’endemà van comprar un cotxe econòmic, però amb la tapisseria del sostre caiguda a sobre d’ells només engegar-lo.

Sense deixar aquest to irònic, Irene Alemany va voler assenyalar que les freqüents visites que rebia d’homes a casa seva corresponien a estades de crítics de revistes especialitzades o de sommeliers.(àudio)

La parella va destacar l’encert de la decisió de portar els seus dos fills, el Max i la Sara, a la llar d’infants i a l’escola del poble. Seguint amb el registre humorístic, Laurent Corrio també recordava que en arribar a Sant Pere Molanta es van trobar un poble dividit pel projecte de nova escola.(àudio)

Fa un any se li va diagnosticar un càncer de pit a Irene Alemany. En recordar-ho durant el pregó, ella mateixa va voler agrair les mostres de suport rebudes, especialment el recolzament incondicional de les famílies Gómez-Via i Solé-Torné. El pregó el finalitzaven Alemany i Corrio oferint al públic assistent el vi que elaboren, assenyalant que compartir-lo era “un acte d’amistat i festa”.(àudio)preg3.JPG

Així, el públic que gairebé omplia la Sala va acabar el pregó bevent els reputats “Pas Curtei” i “Principia Matemathica” de les bodegues Alemany i Corrio. Va ser una manera directa de tastar el pregó. Sense artificis. Propera i compartida.

Escolta el pregó, emés per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista realitzada a Irene Alemany i Laurent Corrió, clicant aquí


 

Document Actions