Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot consultar a la web municipal la relació d’alcaldes i regidors/es de l’Ajuntament d’Olèrdola des de 1875

L’activació de la consulta pública coincideix amb el 80è aniversari de la mort a l’exili de Josep Raventós Valldosera, alcalde durant la 2a República
Josep Raventós Valldosera va ser l'alcalde d'Olèrdola durant la 2a República
Josep Raventós Valldosera va ser l'alcalde d'Olèrdola durant la 2a República

dijous 17 juny 2021

Des d’aquest dijous 17 de juny, coincidint amb el 80è aniversari de la mort a l’exili de l'exalcalde republicà Josep Raventós Valldosera, s'activa un nou apartat al web municipal que recull la relació històrica de regidors i regidores que han format part de l’Ajuntament d'Olèrdola, des de 1875 fins al 2019.

El regidor de comunicació de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Catasús, subratlla que l’activació de la llista per a consulta pública s’ha fet coincidir amb el 80è aniversari de la mort de qui va ser l’alcalde d’Olèrdola durant la 2a República, Josep Raventós Valldosera.(àudio)

Per elaborar la llista s’han revisat les actes municipals digitalitzades des de 1877 al 1966,  també disponibles en la web municipal, en aquest cas en l’apartat dedicat a l’arxiu. Fer aquest contrast de dades ha estat necessari per acabar de posar ordre al llistat de regidors, tal i com apunta Jordi Catasús.(àudio)

Els noms s’han transcrit de la mateixa manera que constaven als butlletins oficials de proclamació de candidatures. Així, en l’actual etapa democràtica, podem trobar un mateix regidor en dos mandats diferents i amb el nom en català i en castellà. De la mateixa manera, en etapa dictatorial surten tots els noms en castellà. I en el primer quart del segle XX els noms també apareixen en castellà i els cognoms abans de la normativització, per això trobem casos com els de “Rabentos”, per exemple.

La primera dona regidora la trobem l’any 1991, quan el 15 de juny va prendre possessió com a regidora Anna Artís.(àudio)

La llista amb aquesta relació històrica de regidors i regidores des de l’any 1875 i fins a l’actualitat la podeu trobar aquí

Document Actions