Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot consultar al padró provisional de tributs de la Generalitat la quota a pagar en el nou impost sobre emissions de CO 2 dels vehicles

En turismes, l’impost oscil·la entre 6 i 60 €. La recaptació es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic

dilluns 03 maig 2021

La generalitat de Catalunya implantarà enguany el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Es tracta d’un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

 Aquest tribut afectarà les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2020.

 Per calcular-lo, cal buscar a internet o a la fitxa tècnica del vehicle els grams de Co2  que emet cada Km. El 2020 paguen els qui superin els 120 g/km.  I el 2021, els 95g/km

 El padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost ja es pot consultar, des de l’1 de maig, a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya.

 Domiciliar l’impost i subscriure’s a les notificacions electròniques de l’ATC, implica una bonificació del 2% en la quota de l’impost.

 Trobareu la informació general relacionada amb l’impost a https://atc.gencat.cat/ca/tributs/impost-emissions-vehicles/. I, si en voleu saber més, podeu consultar la pàgina impostco2.gencat.cat.

Document Actions