Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot veure l’anunci audiovisual que promociona el joc online “Vestigis d’Olèrdola”

Per encàrrec de l’Ajuntament, ha estat elaborat per La Fatxenda, factoria de Comunicació i Creació Audiovisual

dijous 10 novembre 2022

 

Ja es pot veure al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olèrdola l’excel·lent anunci que promociona “Vestigis d’Olèrdola”. La Fatxenda, factoria de Comunicació i Creació Audiovisual, ha elaborat aquest atractiu material que permet a l’espectador conèixer aquesta proposta lúdica, tot despertant-li  l’interès per visitar i descobrir el patrimoni d’Olèrdola a través de les rutes incloses en aquest joc online.

El material audiovisual que anuncia “Vestigis” va ser encarregat per l’Ajuntament d’Olèrdola. La pandèmia va condicionar l’elaboració de l’anunci i al final es va poder rodar el material aquest mes d’abril. En l’anunci es convida a tothom a jugar-hi i es posa en imatges la dinàmica del joc. Un recurs narratiu utilitzat en l’anunci és l’aparició final de Mir Geribert, un dels personatges que permet resseguir Vestigis.

L’anunci té una durada de 50 segons. En ell, una família del municipi afronta el repte de resoldre els enigmes de Vestigis. Per presentar el territori i la seva monumentalitat, les imatges aèries han estat un dels recursos tècnics més impactants i espectaculars que s’han utilitzat. 

El Joc

“Vestigis d’Olèrdola” és un joc online de funcionament senzill, gratuït i per a tots els públics. El joc s’ha inspirat en els còmics històrics que s’han editat en els darrers anys sobre diferents episodis de la història d’Olèrdola. El darrer , “Bruixes 1617”, presentat el mes de juny de l’any passat.

Al llarg de cadascuna de les 5 rutes es proposa al visitant ajudar a  un arqueòleg despistat, l’Estanis, a endreçar l’embolic que té amb el patrimoni i  amb les èpoques històriques que han deixat petjada a Olèrdola.

Seguint els diferents itineraris, el jugador haurà de resoldre preguntes, enigmes i petites proves, amb les que s’aconseguiran recompenses. Així, aconseguirà conèixer el paisatge, restes d’esglésies, cases i cellers medievals, necròpolis i un munt de petits secrets.

Les rutes estan pensades per gaudir-les en família, amb una durada de dues hores la més llarga. Totes es poden fer a peu i una és apta per resseguir-la en bicicleta. Als més petits els caldrà suport d’un adult, però els infants més grans, a partir d’aproximadament 7-8 anys, podran jugar-hi d’una manera més autònoma.  Les rutes fetes es poden guardar, i no cal fer-les totes un mateix dia.

En tractar-se d’un joc online que es pot obtenir de manera gratuïta a través d’una web-app, no cal descarregar cap aplicació. La web-app està adaptada per jugar i per ser visualitzada a través d’aparells mòbils. Això sí, per jugar-hi cal ser a lloc en les rutes i donar permisos de localització al mòbil / a la pàgina. Només cal entrar a vestigis.cat .

 

Document Actions