Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja és pública la videoacta del ple de constitució de l’Ajuntament d’Olèrdola que permet veure quan es desitgi la sessió d’aquest dissabte 17 de juny

Es pot veure íntegre la pressa de possessió dels regidors i regidores, l’elecció de l’alcaldessa i els discursos

dijous 22 juny 2023

 

Des d’aquest dijous ja és pública la vídeoacta que permet recuperar quan es desitgi la retransmissió íntegre de la sessió de ple de constitució de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dissabte 17 de juny al matí. Com és habitual des de la posada en funcionament d’aquest sistema de videoacta a l’Ajuntament d’Olèrdola, el juliol del 2022, un cop s’ofereix en directe la sessió el ple no es pot recuperar a demanda de manera pública fins que la vídeoacta no és signada per secretaria i alcaldia. I això no ha estat tècnicament possible fins aquest dijous, dins un marge de temps equiparable a les videoactes  signades a l’Ajuntament d’Olèrdola des de fa un any

Es pot veure íntegre les imatges de la pressa de possessió dels regidors i regidores que formen el nou Ajuntament,a ixí com l’elecció de l’alcaldessa i els discursos que es van pronunciar.

Es pot accedir a l’enregistrament aquí

Un cop escollida Fina Mascaró alcaldessa d’Olèrdola es va donar la paraula als diferents grups perquè, si ho desitjaven, expliquessin el sentit del seu vot.

El grup del PSC va declinar intervenir

En nom d’Impulsem Olèrdola Jordi Álvarez, en compliment del l’acord de govern arribat entre IO, ERC i PSC; va manifestar que havien votat a Fina Mascaró “perquè creiem que és la millor opció per Olèrdola”

A continuació reproduïm íntegre el discurs del candidat d’ApO, Lucas Ramírez( text lliurat el 21 de juny):

El passat 28 de Maig es van celebrar les eleccions municipals, amb una clara victòria d’Alternativa davant els diferents grups municipals, doblant en vots a la següent formació.

ApO va treure 772 vots, seguits d’IO amb 364, ERC amb 311, fent una baixada del 20% (i ara és alcaldessa) i PSC amb 299.

ApO ha estat el partit més votat en 3 de les 4 meses electorals, superant amb escreix la resta de grups, encara que no va ser suficient i es va perdre un regidor.

Malgrat aquests resultats amb una clara diferència respecte els altres grups polítics, decideixen pactar entre ells i no respectar una evidència objectiva del poble, que vol que Alternativa estigui al cap davant.

Senyors/es, amb aquests resultats heu tingut la possibilitat de fer un govern d’unitat, del que tant us heu omplert la boca aquests anys, (veient l’última noticia que heu publicat dieu que tot el consistori treballaria per el municipi.....és que teniu pensat potser aplicar-ho?), però l’únic pas fet fins ara, ha estat fer un pacte amb l’objectiu de fer fora el grup més votat, una falta de respecte, fins i tot per als vostres votants. Un pacte sense sentit municipal.

Vam contactar amb els 3 grups, oferint pactar per portar a terme un programa electoral consensuat per tenir un govern estable els propers 4 anys, encara sense resposta d’IO i PSC.

Que hem de dir del pacte? On s’ha prioritzat el sentit personal davant la clau municipal

Sra. Alcaldessa, la considerava intel·ligent i coherent amb les seves paraules i fets duts a terme fins ara, però quan es comença a prendre decisions, sembla ser que les coses comencen a canviar...

Intel·ligent ho segueix sent, ja que s’ha emportat a la butxaca a dos caps de llista......a veure quin és el preu que ha de pagar Olèrdola perquè vostè avui, hagi tingut l’honor de tenir en el seu CV el títol d’alcaldessa.

I coherent? Doncs deixa molt que desitjar...

En l’anterior programa electoral, portava com a lema,¡ i escrit en vermell “no voti cap partit que recolzi el 155”.... i altres notícies que han anat publicant en contra del PSC i de Junts, actualment IO

Ostres....doncs ara pacta amb el que ha sigut el diable per vostè, però clar, la cosa canvia!!! Els necessita per ser alcaldessa.....

I a canvi??? Ni un mes d’alcalde en Pardo?

No m’ho puc creure........si que ets intel·ligent

Àlvarez, vigila a veure si farà els 4 seguits i no te n’adonaràs

Malgrat tot, això és el que tenim avui a Olèrdola i el que ens espera els propers temps.

Es cert, passem a l’altre banda amb dolor i sense entendre el sentit municipal del pacte, encara que marxem tranquils per la feina aconseguida durant aquests 20 anys i que seguirem fent des de l’altre banda.

Ara podem dir que hem deixat un ajuntament net, estructurat, organitzat i amb un gran valor humà, amb gent professional al cap davant que farà que tot funcioni correctament. Han sigut molts els esforços fets fins arribar on som, perquè no oblidem, que alguns caps de llista tenen un llarg historial, i no precisament per bé.

Ara sí, vaig acabant Sra. Mascaró, m’ofereixo per fer el trasllat de l’ajuntament, explicar temes que considero importants en deixar el relleu. I Alternativa dona la mà per estar al seu costat per tot el que sigui treballar per aquest municipi, com també als altres grups.

Ah, i que no se’m passi....com a primera feina a fer, demà és diumenge i s’ha d’obrir el candau de la muntanyeta i el cementiri municipal. Sempre pot fer anar algun dels Jordis, que estaran encantats d’obeir les seves ordres.

I si es troba a l’entrada amb restes dels xiprers, l’escombra està al quartet del fondo.

Des de Alternativa us desitgem al nou govern, molta sort i encerts.

Agrair a tots els votants el suport rebut en les eleccions, i també les trucades i missatges rebuts durant aquests dies.

Com a grup, com a veïns i veïnes, tenim un somni, tenim il·lusió i ganes per seguir treballant pel municipi, i ho farem sense perdre de vista tots aquells valors que van fer que nasqués Alternativa i que ens han acompanyat durant aquests vint anys, perquè, com deia Miquel Martí i Pol “serem allò que vulguem ser”

A continuació reproduïm íntegre el text del discurs de Fina Mascaró en la seva investidura com a alcaldessa d’Olèrdola:

Benvolgudes i benvolguts,

Els darrers 8 anys hem treballat dur a ERC des de l’oposició per poder presentar-nos avui davant la ciutadania amb un pacte per canviar les maneres de fer a Olèrdola.

El primer agraïment és pels grups d’Impulsem Olèrdola i el PSC d’Olèrdola, pels seus portaveus i la gent que els dona suport. La predisposició, generositat, projecte i ganes de canviar el municipi ha fet possible aquesta entesa. Gràcies al Jordi Álvarez i al Jordi Pardo per la confiança per poder ser alcaldessa aquesta primera part de la legislatura.

Amb ells hem acordat  les línies de treball que estan molt clares i definides:

Treballarem des del consens, la responsabilitat, i sobretot escoltant, posant la ciutadania al centre, generant l’empatia i proximitat.

Treballarem perquè els eixos bàsics de programa dels grups que conformem govern, com la seguretat, el benestar social, la transparència,  la igualtat d’oportunitats, les urbanitzacions, la cohesió del municipi, l’educació, el comerç  de proximitat, la defensa del territori, …  siguin pal de paller des del primer moment.

Serem receptors d’aquelles propostes que des de l’oposició ens facin arribar, estudiant-les i intentant arribar a acords.

Albirem molta feina que l’entomem amb una gran il·lusió i responsabilitat sabent que totes i tots volem el millor pel nostre municipi i les persones que hi vivim.

Avui iniciem una nova legislatura a tots els ajuntaments del país,  i a  Olèrdola crec sincerament que té una connotació especial pel fet que sigui una dona la que prometi el càrrec d’alcaldessa per primera vegada.

Altres dones m’han precedit com a regidores, gràcies Lydia Girona per transmetre’m la teva experiència,  voldria però,  recordar la Montse Fraxedas d’una manera especial  perquè va ser ella la primera que em va fer viure la política municipal de manera intensa i apassionada, com era ella. Des d’aquí Montse el nostre més sentit homenatge allà on siguis.

Ja més en clau de grup municipal vull donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que han treballat de manera incansable dins del grup d’ERC: a les de la llista, a les de suport, a les de les tertúlies dels cafès ,a les que des de feia molts anys esperaven aquest canvi i a les que amb la seva joventut han impregnat d’il·lusió el projecte. A totes moltes gràcies, i de manera particular a la persona que ha compartit lluites amb mi des del primer dia i que amb la seva generositat va acceptar anar més endarrere a la llista per donar pas al Marian Buta i la Patricia López. La política m’ha donat el millor, una amistat sincera i per tota la vida,  moltes gràcies Antònia.

I finalment, agrair als meus amics i amigues per no deixar-me defallir en tots aquells moments compartits en aquests 8 anys, a la meva família: els meus fills i les meves joves, al meu marit i a la mare pel suport, la paciència, la col.laboració i sobretot l’estima. I per una persona que de ben segur estaria molt orgullosa de veure’m aquí, al pare.

 

Com diria en Miquel Martí i Pol “Tot estar per fer i tot és possible”

Moltes gràcies.

 

 

Document Actions