Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja està operativa la seu electrònica a la web de l’Ajuntament d’Olèrdola

Permet accedir a informació pública i realitzar tramitacions sense necessitat de desplaçar-se a l’ajuntament

divendres 20 juny 2014

Si es disposa de connexió a internet, fer els tràmits municipals des de casa és possible a Olèrdola sense necessitat de desplaçar-se a les oficines de l’ajuntament. Des d’aquesta setmana està operativa a la web de l’Ajuntament d’Olèrdola el sistema de seu electrònica, una nova plataforma que es posa a disposició de la ciutadania i que permet accedir a la informació pública generada per l’administració municipal, serveis i fer tràmits a través d’internet.

Accedint al domini olerdola.cat, es pot disposar d’aquesta nova eina, que garanteix “seguretat, transparència informativa i facilitat en la tramitació”, segons explicava Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola encarregat del projecte.(àudio)

Coincidint amb l’activació de la seu electrònica, des d’aquest dimecres 18 de juny  també ha passat a ser operatiu el servei “perfil del contractant”, una eina incorporada a la web municipal i  que permet seguir les licitacions en curs de concursos públics, també amb la garantia d’autenticitat.

Per a fer ús de la seu electrònica cal certificat digital d’identificació o el dni electrònic. A través de la seu es pot tramitar qualsevol instància adreçada a l’Ajuntament i és consultable l’estat dels expedients oberts que afectin al ciutadà.(àudio)

La implementació d’aquest serveis busca aprofitar les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. En el cas d’Olèrdola, impulsar la tramitació des de casa gràcies  internet també era una demanda de molts veïns tenint en compte la dispersió de nuclis existent al municipi.(àudio)

Amb la voluntat d’apropar a tothom les noves tecnologies i evitar la fractura digital, des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’han impulsat recentment mesures com l’accés a internet a través de punts de connexió wi-fi gratuïts o bé s’ha posat en marxa una xarxa d’antenes municipals que ha permès en el darrer any millorar les possibilitats de connexió a internet.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions