Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Durant el pregó de la FM de Moja, Estíbaliz Leal anima a tothom a implicar-se en activitats al poble

En un àgil pregó, va repassar la seva trajectòria associativa i els valors que s’obtenen participant en entitats

divendres 25 juliol 2014

Breu, personal i directe. Així ha estat el pregó de la Festa Major de Moja que, aquest divendres al vespre, ha pronunciat Estíbaliz Leal al pati de la capella de Sant Esteve. El recollit espai del pati i bona part de l’exterior, a la plaça de l’Església, s’ha omplert de veïns de totes les edats per a seguir un dels actes més importants de la Festa Major. Per tal de facilitar la correcta visió dels dos vídeos inserits en el pregó, projectats en pantalla gegant, l’acte va iniciar-se amb més de mitja hora de retard respecte l’horari previst per evitar la claror de la llum diürna. L’espera va permetre que el públic que sortia de missa pogués acomodar-se sense presses en les cadires de l’accés a la capella.

Després de tres anys de pregons al Local Nou, aquest 2014 hi havia la possibilitat de seguir correctament el pregó des de la plaça, asseguts en cadires, i escoltant amb claredat el que es pronunciava gràcies al suficient equip de megafonia. I els missatges pronunciats per Estíbaliz Leal van ser clars, sense artificis. En el pregó aquesta educadora de 31 anys d’edat va fer un repàs de la seva vida al poble, la seva implicació en entitats de Moja i va aprofitar l’acte per a fer una crida als veïns a participar en les activitats que es facin, sense limitar-se a ser espectadors.copy_of_preg4.JPGcopy_of_preg2.JPG

Estíbaliz Leal va recordar que amb la seva família, provinent de Vilafranca, es va instal·lar a Moja la primavera del 1983, al carrer del Sol. La gent que hi viu “són genials” i va destacar haver conegut a l’Eva i a la Nuri. Un moment especial que subratlla d’aquella època va ser el naixement de la seva germana Sara.

De petita, recorda una Festa Major més senzilla, ajudant a la Sílvia i al Miliu, al Local. Estíbaliz Leal també rememorava que, en l’edifici de Correus de la plaça de l’Església, hi havia la llar d’infants, en les dependències que després ocuparia Canal 20-Ràdio Olèrdola. També esmentava l’estrena de l’edifici de l’escola, cantant “El rossinyol” davant de Jordi Pujol.

Anar a l’escola li va permetre ampliar amistats.Com així va passar anant a catequesis. Allà va conèixer a les seves amigues Cristina i Lidia. I dels dijous a la Parròquia ara han passat als sopars els dissabtes.

Els inicis al Grup de Joves els va dedicar a col.laborar en l’arribada dels Reis Mags. Comprovar la il·lusió dels infants li va servir de motivació per a dedicar-se al món de l’educació.

Estíbaliz Leal posava l’accent en què sempre li ha agradat fer activitats pel poble. Una les les etapes d’especial intensitat de feina va ser quan formava part de la Comissió de Festes, després de rebre l’oferiment de Cisco “Trifon”.(àudio)

També va donar a conèixer com va passar a ser delegada del Base Olèrdola femení després d’anar a veure com jugava la seva germana. En el pregó, Leal va esmentar els seus temps de treballadora a la botiga de Cal Mitjans per indicar que no descartava tornar-hi. En un dels moments més emotius del pregó, Estíbaliz Leal assenyalava que estar participant en activitats li havia ajudat a tirar endavant en moments difícils.(àudio)copy_of_preg3.JPG

Durant aquests anys la seva implicació amb el Grups de Joves havia estat al 100%. Primer amb els Reis, per després passar a l’empalmada durant la Festa Major i el Carnaval. Del Carnaval, va posar l’accent en què havia aportat reconeixements al poble i a ella li va permetre l’oportunitat de refer la seva vida personal, amb la seva parella, en Toni.

Leal va aprofitar el pregó per reclamar als veïns que s’impliquessin en les activitats que es fan al poble.(àudio)

El tram final del pregó el va ocupar la projecció d’un vídeo que permetia comprovar la varietat d’activitats en les que col·labora o ha col·laborat Leal, des del Base Olèrdola, passant per la preparació del Carnaval, els assajos de panderetes, la Festa de la plaça de l’Ametller o l’organització de la Nit Jove de la Festa Major.

Escolta el pregó de la Festa Major de Moja 2014 clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions