Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Maria Arenas presenta la novel·la de ciència-ficció "L’Eco del temps"

L’autor de Sant Miquel d’Olèrdola reflexiona en aquesta obra sobre la fragilitat del temps
La presentació es feia dijous, a la biblioteca Torres i Bages
La presentació es feia dijous, a la biblioteca Torres i Bages

dilluns 22 juliol 2013

Ciència-ficció amb reflexions de substància que parteixen del coneixement científic i de l’entorn més proper. Aquestes són algunes de les característiques de la novel·la “L’Eco del temps”, de Joan Maria Arenas, segons es va destacar aquest dijous al vespre en l’acte de presentació del llibre, a la biblioteca Torres i Bages de Vilafranca. “L’Eco del Temps” és la quarta novel·la d’aquest veí de Sant Miquel d’Olèrdola, metge de professió i prolífic autor de novel·les els darrers anys. Per a ell aquesta és la seva primera incursió en el gènere de la ciència-ficció. Ho fa sense estridències. Partint de la possibilitat de que existeixen realitats paral·leles.(àudio)

L’autor de les novel·les “L’Atlant” (2012), “2014” (2010) i “Tedèum” (2009), transporta al lector en “L’Eco del temps” a uns anys i uns espais on la vulnerabilitat del temps és la protagonista. El llibre arrenca situant com, a mitjans dels anys cinquanta del segle passat, un jove estudiant de Ciències Físiques, Hugh Everett, va proposar una reinterpretació radical de la mecànica quàntica. La teoria d'Everett suggeria que cada succés en el temps pot divergir a la vegada en diferents històries i universos paral·lels. Encara que això pugui semblar pura especulació, alguns dels físics contemporanis més importants, entre ells Feynman, Murray , Gell-Mann i Hawking, han fet seva la interpretació de Hug Everett forçats per la idiosincràsia de la mecànica quàntica. Seixanta anys més tard, Hèctor Truran, físic adscrit al CERN de Ginebra, centre capdavanter en l'estudi del món subatòmic, descobreix que el temps, com a coordenada absoluta, també és vulnerable.llibre.jpg

Joan Maria Arenas destaca que la idea central del llibre és aquesta fragilitat del temps.(àudio)

La presentació del llibre “L’Eco del temps” ha anat a càrrec de Xavier Masip, president de l’Associació de Veïns de La Plana Rodona, i de Jordi Solé Camardons de Voliana Edicions. Masip resumia que en aquest llibre de ciència-ficció Arenas havia incorporat interessants reflexions sobre el temps, l’espai i la vida.(àudio)

Una bona representació de veïns de Sant Miquel es va donar cita aquest dijous a la biblioteca de Vilafranca per a seguir en directe aquest acte de presentació de “L’Eco del temps”.

Més informació a: https://sites.google.com/site/lecodeltemps/

Escolta les entrevistes recollides durant la presentació, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions