Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Mitjans rep l’homenatge del poble de Moja

El Local Nou de Moja s’omplia diumenge al vespre per agrair a Mitjans la seva dedicació al poble
Joan Mitjans intervenint en l'acte d'homenatge
Joan Mitjans intervenint en l'acte d'homenatge

dilluns 11 abril 2016

Joan Mitjans rebia aquest diumenge al vespre un sentit homenatge per la seva dedicació als altres. El Local Nou de Moja s’omplia de veïns que no van voler faltar a aquest acte que suposava reconèixer la constància i dedicació de Mitjans en diferents iniciatives fetes al poble, especialment a través de la música i de la mà de la parròquia. I és que Mitjans, de 88 anys d’edat, va començar les seves col·laboracions musicals amb la parròquia quan tenia 15 anys i des dels 20 anys prepara i acompanya els cants de les celebracions de les misses de Moja. També va ser director de l’Orfeó Moja de l’any 47 al 54 i va organitzar les caramelles des de l’any 43 i durant 60 anys. Entre altres col·laboracions en diferents iniciatives culturals, cal assenyalar que els darrers anys ha fet d’organista de l’Eschola Gregoriana de Vilafranca.

Precisament l’Escola Gregoriana va ser una de les tres formacions musicals que van protagonitzar el concert d’homenatge a Joan Mitjans aquest diumenge, juntament amb les corals de l’Institut Eugeni d’Ors i la del Centre Excursionista del Penedès.HomentgeMitjans2.JPG

Un dels moments més emotius de l’homenatge va ser el cant comú de les tres corals, interpretant El Rossinyol sota la direcció del mateix Mitjans. Abans, les tres formacions van oferir a l’auditori un repertori molt divers, amb sis peces cadascuna. La coral de l’Eugeni d’Ors amb les cançons “Gronxa’m”, “En mi viejo San Juan”, “Agur Jaunak”, “Esta Tierra”, “Que Tinguem Sort” i “Canticorum iubilo”. L’Escola Gregoriana va interpretar “Ut quae and laxis”, “Victimae paschalis làudes” “Nigra sum”, “Jesu, dulcis memoria”, “Magnificat” i “Salve solemne montserratina”. Finalment, la coral del Centre Excursionista va cantar “l’esbarzer”, “Senyor Sant Jordi”, “Freedom”, “Imagine”, “Himne de la llibertat” i “Tornarem”.

Els diferents parlaments de l’acte coincidien en destacar la qualitat humana i la dedicació als altres de Joan Mitjans. L’homenatjat se sentia content i emocionat i va destacar en la seva intervenció que l’homenatge també s’adreçava als companys que havien col·laborat amb ell. (àudio)

Mitjans explicava que el que havia fet ho feia pel poble. (àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, va qualificar Mitjans com a persona emblemàtica de Moja, que havia donat vida a les activitats en les que ha estat partícip. Per Ramírez, més que un homenatge a la seva tasca i feina, “s’homenatjaven  els valors, l'esforç i la dedicació que el Joan ha transmès en tot allò que hi ha estat”. Lucas Ramírez subratllava que la gran assistència al local reflectia l’estima de Moja per Joan Mitjans. (àudio)

Durant l’acte es va comptar amb les intervencions de Jaume Casanellas, Pere Pardo i Teresa Miralles. També es va donar lectura a un text que detalla la trajectòria de Mitjans. Teresa Miralles, presidenta del Casal d’Avis, assenyalava que es tractava d’un homenatge del tot merescut. (àudio)

Una de les integrants de la comissió organitzadora de l’acte, Anna Molero , posava l’accent en què l’acte havia anat tal i com desitjaven, amb “el públic disfrutant i el Joan Mitjans passant-s’ho bé i rebent l’homenatge que mereix un home bo com ell”. (àudio)

El cant dels Segadors va posar punt i final al concert d’homenatge i a continuació s’oferia als assistents un ressopó al mateix Local Nou.

Escolta les entrevistes vinculades a l'acte d'homentage, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions