Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Raventós i Joan Anton Tizon rememoraran en el pregó els inicis del Grup de Joves de Sant Pere

Els dos primers presidents de l’entitat pronunciaran el pregó aquest divendres, a partir de les 9 de la nit, a la Sala
Joan Raventós i Joan Anton Tizon
Joan Raventós i Joan Anton Tizon

dijous 11 agost 2016

Joan Raventós i Joan Anton Tizon són persones de tarannàs ben diferents, però que tenen moltes coses en comú. Van anar junts a escola des del parvulari i ara  fa 16 anys van ser peces claus per a donar l’impuls fundacional i afrontar la primera etapa d’activitat del Grup de Joves de Sant Pere Molanta. A aquest bagatge de complicitats caldrà sumar-hi un altre fet: el de compartir la responsabilitat de pronunciar el pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta 2016. La cita amb aquest pregó a dues veus és aquest divendres, a partir de les 9 de la nit, a la Sala de la Societat Principal-Unió, en l’acte que obre la Festa Major del poble.

Joan Anton Tizón, paleta de professió, complirà aquest any 40 anys. Ell va ser el primer president del Grup de Joves. Precisa que la fundació oficial registrada és de fa 15 anys, però assenyala que el grup ja estava funcionant un any abans, com ho testimonia el fet que la primera Empalmada de la Festa Major ja la van organitzar l’any 2.000.

Joan Raventós, lampista de professió, ja ha complert els 40 anys. A ell li va tocar assumir la responsabilitat de presidir el Grup de Joves després dels primers quatre anys al capdavant de l’entitat complerts per Tizon. Tots dos es mostren satisfets de constatar que l’entitat es manté viva i dinàmica. Joan Anton Tizón té paraules de reconeixement per la feina que ara assumeix el Grup de Joves per la Festa Major i avançava que en el pregó es rememorarà com va començar l’entitat i es van iniciar activitats ja consolidades com “l’Empalmada”.(àudio)

Rebre l’encàrrec de fer el pregó els fa il·lusió i entenen que suposa alhora un reconeixement per la feina col·lectiva que es va fer per a crear el Grup de Joves. El pregó tindrà com a “actor principal” el Grup de Joves i han anunciat que el text és compartit i elaborat per tots dos, llevat de les intervencions inicials de presentació.(àudio)

Raventós veu l’actual Grup de Joves “preparat i amb il·lusió”, com així ha pogut comprovar amb els preparatius de la Festa Major i en el programa d’actes que s’ha elaborat. Durant el pregó, volen transmetre als joves la importància de treballar amb respecte i educació, deixant clar que “no tot és festa”.(àudio)

Després d’estar en la primera línea associativa a Sant Pere Molanta, Tizon indicava que és molt important “saber quan donar pas” per facilitar el relleu.(àudio)

El pregó serà emès íntegrament dissabte a les 3 de la tarda per Canal 20-Ràdio Olèrdola, en una programació especial dedicada a la Festa Major de Sant Pere Molanta que s’oferirà de nou en el mateix punt horari l’endemà diumenge. L’arxiu d’àudio del pregó també es podrà descarregar a la pàgina web olerdola.cat.

Escolta l'entrevista a Joan Raventós i a Joan Anton Tizon, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions