Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joaquín del Rio i Ivan Artigas guanyen amb autoritat la 3a Vallmoranta

La Cursa d’Orientació Solidària reunia aquest dissabte al matí a 350 participants
Sortida, des de l'escola de Sant Pere Molanta(foto:I.Pellisa)
Sortida, des de l'escola de Sant Pere Molanta(foto:I.Pellisa)

dilluns 25 novembre 2013

La Cursa d’Orientació Solidària “Vallmoranta” ja s’ha fet un lloc destacat en el calendari de proves a les comarques penedesenques. La tercera edició, realitzada aquest dissabte al matí, certificava que la cita ha esdevingut en aquest poc temps tot un referent en l’àmbit de les curses populars. Per participació, desplegament organitzatiu i treballada vinculació d’esport, lleure i natura.Vallmorantapremi.JPG

La inscripció de 350 persones, de gairebé totes les edats, convertien la cursa en un innegable èxit de participació. L’exigent recorregut llarg el feien 200 persones i 150 prenien la sortida per completar el recorregut curt, de caràcter més familiar. L’organització va funcionar amb precisió, resolent la gran varietat de reptes que suposava la cursa. I és que el recorregut llarg comportava distribuir 30 balises en una àrea de 900 hectàrees. Les balises del trajecte curt, de 5 quilòmetres de recorregut, estaven totes ubicades en indrets diferents als de la prova llarga. L’acurada organització també s’expressava en altres detalls. Un exemple d’això és que després de l’entrada dels participants es va oferir un concert de rock, a càrrec del grup RAR. A continuació, a l’interior de la Sala de la Societat, pels 200 primers inscrits es va servir una paella. Tot plegat ho va fer possible un ampli equip de voluntaris, nucleat entorn a exmembres del Grup de Joves i de la Junta de la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta. Coordinant aquesta complexa organització es trobava Josep Ventura, que es mostrava satisfet pel funcionament d’aquesta tercera edició de la Vallmoranta.(àudio)Vallmorantacursa2.JPG

En l’apartat esportiu, el triomf de la prova llarga el compartien Joaquín del Rio i Ivan Artigas. Van ser els únics en trobar les 30 balises i ho van fer amb un temps de 2 hores, 47 minuts i 27 segons, 13’ abans del temps establert de tancament. Josep Ventura ens recordava que Del Rio va ser el guanyador de l’any passat i Artigas el de la primera edició.(àudio)

Després de Del Rio i Artigas, es va classificar l’equip format per Olga Mankó i Francesc Ferrer. Ignasi Seguí es feia amb el tercer lloc de categoria masculina. Keneth Colell i Meritxell Martell van classificar-se en segon lloc en categoria mixta i tercers van ser Marc Castejón i Regina Carné.

La cursa curta la van guanyar Elisenda Vidal i Ferran Paredes, que van assolir les 18 balises amb només 1 hora, 1 minut i 29 segons. La segona posició l’ocupaven Xavier i Ferran Sánchez. Tercers van ser l’equip molantenc que formaven Nuri Parellada i Joan i Adrià Solé.

La cursa Vallmoranta té una vocació solidària. Enguany, encara amb el recompte definitiu per tancar, ja s’anuncia que es podrà superar la xifra de 3.000 euros. Per explicar l’èxit de convocatòria, Josep Ventura valora que ha estat clau el “boca-orella” o el fet de passar a formar part de la lliga de curses de muntanya que promou “Correm per la terra”.(àudio)

Un dels guanyadors, Joaquín del Rio, explicava que amb Ivan Artigas van decidir cooperar durant la cursa en adonar-se a la sortida que havien optat per fer el mateix recorregut. (àudio)

Els participants han destacat la capacitat organitzativa dels promotors de la prova i el caràcter solidari de la iniciativa.(àudio)

Les classificacions de les dues proves i un ampli recull d’imatges es pot consultar a la web vallmoranta.com

Escolta les entrevistes a Josep Ventura i Joaquín del Rio, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí i aquí

 

Document Actions