Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Lluch, pare de l'escola Circell, és l'inventor del tap més venut de la Coca-Cola

Aquest enginyer tècnic industrial ha creat 3di.cat i ofereix els seus serveis a petites i mitjanes empreses
Jordi Lluch
Jordi Lluch

divendres 27 març 2015

Resoldre un problema industrial ideant una solució que després s’acaba integrant en la vida quotidiana de milions de persones, està a l’abast de molt pocs. Entre aquest selecte grup de professionals qualificats s’hi troba Jordi Lluch, veí de Vilafranca i pare d’una alumna de l’escola Circell de Moja. Aquest enginyer tècnic industrial és l’inventor d’un dels taps que s’utilitzen  en les ampolles de plàstic de Coca-Cola. Els taps fabricats amb el seu disseny tanquen begudes carbonatades a tot el planeta.

El mateix Jordi Lluch explicava que quan treballava al Departament Tècnic de l’empresa CSI de Sant Cugat van rebre l’encàrrec de dissenyar un tap pel model d’ampolla 1881. La particularitat és que aquest model tenia la rosca més curta i calia adaptar-hi un tap que suposés una reducció de plàstic en la seva fabricació, garantint les seves prestacions en les condicions ambientals més variades. El tap ideat va funcionar i des de la central d’Atlanta de Coca-Cola van adoptar aquest model sorgit des del Penedès, convertint-se en el model de tap de Coca-Cola més venut al planeta.(àudio)

Del total de versions del tap dissenyat per Jordi Lluch, es produeixen a l’any fins a 18.000 milions d’unitats, la qual cosa suposa un estalvi de 30.000 tones de plàstic cada any.(àudio)

Amb 20 anys de trajectòria professional, Lluch ha participat en diversos projectes que s’han traduït en innovacions aplicades al gran consum industrial. Després de treballar per l’empresa SEAT, va assessorar la divisió d’automoció del grup basc Mondragon. Un dels productes que porta el segell de Jordi Lluch és una solució aplicada als amortidors que una de les empreses Mondragon fabrica per a la companyia Land Rover.

Amb la garantia que suposa aquesta rellevant experiència acumulada, Jordi Lluch ha creat recentment l’empresa 3di.cat. Tal i com ell resumeix, té el propòsit d’oferir suport tècnic puntual per a petites i mitjanes empreses que requereixin cobrir necessitats d’enginyeria en els àmbits de la recerca, el desenvolupament i la innovació.(àudio)

Les persones i empreses interessades en conèixer més coses d’aquesta empresa poden consultar la web 3di.cat, o bé enviar un correu electrònic a l’adreça jordi.lluc@3di.cat

Escolta l'entrevista a Jordi LLuch, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions