Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Montané, veí de Sant Pere Molanta, ha completat aquest dissabte 63 ascensions en bicicleta al castell d’Olèrdola

Montané assolia així el repte “Everesting”, acumulant 8.849 metres de desnivell positiu després d’estar més de 17 hores en moviment

dimecres 13 octubre 2021

En ple període de recuperació, cansat, però molt satisfet. Així es troba Jordi Montané després d’assolir aquest dissabte la gesta d’acumular en un sol dia fins a 63 ascensions continuades en bicicleta al castell d’Olèrdola. Per a fer-ho s'hi va posar ben d'hora. Encara no eren les quatre de la matinada. I no va deixar la bicicleta fins passades les 11 de la nit. Entre mig, Montané  va acumular 258 km recorreguts, amb 8.849 metres de desnivell positiu, assolint així el repte “Everesting” d’arribar a completar els metres que té d’altitud el cim més alt del món. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Jordi Montané, explicava que el moment crític el va patir durant la tarda, quan va aparèixer la pluja. Però va parar de ploure aviat i va poder completar el seu objectiu. (àudio)

Aquest veí de Sant Pere Molanta, de gairebé 54 anys d'edat, s'havia preparat a consciència per afrontar el repte. Des de gener havia recorregut 10.500 quilòmetres, en bona part en carreteres amb forts desnivells als Pirineus. Però a més de la preparació física, ha hagut de demostrar una gran fortalesa mental. En aquest àmbit ha estat essencial comptar amb companys que, en diferents moments del dissabte, van voler acompanyar a Montané. A les 7 del matí Gemma Torrents el va acompanyar en 8 pujades al castell d'Olèrdola.A les 10 del matí Quique López va fer amb Montané fins a 14 pujades. I l'acompanyant determinant va ser en Carles Carceler. Va fer amb Montané gairebé la meitat de les ascensions al castell, 31, i no el va deixar fins que es va assolir el repte de l'"Everesting".(àudio)

Jordi Montané rememora que quan portava més de 40 ascensions va estar a punt de deixar-ho. Els ànims de la gent que va anar al castell i l'acompanyament de Carles Carceler li van acabar de donar l'empenta necessària per continuar fins a les 63 ascensions.(àudio)

Fet l'Everesting, Montané es planteja ara nous reptes i no descarta preparar-se per a poder fer una altra gesta en bicicleta. I és que ara li agradaria anar i tornar a Andorra en un mateix dia, la qual cosa suposaria fer una ruta extenuant de gairebé 400 quilòmetres.

Escolta l'entrevista a Jordi Montané, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions