Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort diu que la proposta de restauració de Cal Sogas “no pot prosperar” si no hi ha consens

La proposta de l’Agència de Residus ha estat tractada amb transparència amb institucions i oposició
La proposta ja va ser desestimada fa dos anys i mig
La proposta ja va ser desestimada fa dos anys i mig

dilluns 17 setembre 2012

Per tirar endavant una proposta d’aquest tipus, “caldria el consens de totes les parts, que ara no hi és”. Així s’ha expressat l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, a l’hora de valorar el nou oferiment que ha rebut l’Ajuntament d’Olèrdola per a restaurar la pedrera de l’antiga bòbila de Cal Sogas, prop de Sant Pere Molanta,  amb el sistema de reomplir l’espai buit amb bales de rebuig.

L’alcalde ha precisat que la proposta ha estat traslladada a l’Ajuntament per part de l’Agència de Residus de Catalunya. En una reunió mantinguda a principis d’agost amb Josep Maria Tost, director de l’Agència, l’oferiment va ser exposat a l’Ajuntament,  la Mancomunitat, el Consell Comarcal i membres del grup municipal de CiU. Tort destacava aquesta transparència del govern municipal a l’hora de tractar l’oferiment i indicava que “això no pot prosperar” si no hi estan d’acord les parts implicades. (àudio)

L’alcalde explicava que no s’ha entrat a valorar les possibles compensacions que es rebrien a canvi d’autoritzar la restauració de la pedrera amb aquest sistema de bales de rebuig comprimides. Per Tort, a aquest extrem “ja no val la pena ni arribar” perquè  abans hagués calgut un consens que no existeix.(àudio)

L’existència d’aquest oferiment de l’Agència de Residus, que parteix del plantejament de l’empresa propietària de la pedrera ja desestimat fa dos anys i mig, l’ha donat a conèixer el grup municipal de CiU els darrers dies. Josep Tort explicava que l’Ajuntament d’Olèrdola no té problemes econòmics com per “agafar qualsevol proposta que pugui venir”.(àudio)

L’alcalde també ha assenyalat que Olèrdola ja ha assumit en el seu territori o ben a prop del terme la presència d’equipaments d’àmbit comarcal per a la gestió de les deixalles.

 

Document Actions