Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort exposa que la gestió feta permet incorporar 600.000 euros per a inversions

L’alcalde anuncia que la modificació del pressupost municipal es preveu aprovar dilluns en un ple extraordinari
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola

dimecres 02 abril 2014

En un ple extraordinari que es convocarà per dilluns, l’Ajuntament d’Olèrdola preveu aprovar una modificació del pressupost d’aquest 2014 per incorporar 600.000 euros per a realitzar inversions al municipi. Així ho ha anunciat l’alcalde, Josep Tort, que ha subratllat que l’Ajuntament pot dedicar aquest import a la millora de serveis bàsics i d’espais del municipi “gràcies a l’acurada gestió econòmica que des de fa anys es fa a l’Ajuntament”. Segons detallava l’alcalde, en el ple de dilluns es donarà compte de la liquidació del pressupost de l’exercici de 2013, que deixa un romanent de tresoreria de 700.000 euros. Partint dels exigents criteris de la llei estatal i d’aplicar “fórmules imaginatives”, Josep Tort explicava que s’amortitzaran 270.000 euros de deute. L’alliberament de recursos que això suposa es dedicarà a despeses corrents i a subvencions per a entitats. Dins dels 600.000 euros per a inversions, es contempla la dotació econòmica que es rep de la Diputació per a fer les obres de la rotonda d’entrada a Moja. També es complementa la part corresponent a l’Ajuntament per a finançar projectes subvencionats per altres administracions com són les obres de millora del clavegueram al carrer Wilson de Sant Pere Molanta o la substitució d’enllumenat al municipi. Altres inversions previstes són l’adquisició d’un nou vehicle per a la brigada o bé assumir una part de l’actuació per a millorar la xarxa de clavegueram de Moja aprofitant les obres d’urbanització de la Plana.(àudio)

Josep Tort també destacava altres inversions que es farien, com la senyalització horitzontal en camins municipals o la millora de l’eficiència energètica a l’edifici de l’Ajuntament. L’alcalde subratlla que les actuacions que reben ara dotació pressupostària es farien durant els anys 2014 i 2015. Per a fer-les possibles, ja es disposen dels recursos i no caldrà incrementar impostos per a garantir-les.(àudio)

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olèrdola manté el criteri de prudència en la gestió econòmica. És per això que, de la part amortitzada de deute, no s’utilitza tot en espera de saber com es comporten els ingressos i per no comprometre l’equilibri pressupostari de propers exercicis.(àudio)

L’alcalde ha reiterat l’oposició a la reforma de l’Administració Local aprovada pel govern central perquè limita l’autonomia dels ajuntaments i perquè “castiga” a tots els municipis malgrat tinguin una situació econòmica sanejada, com és el cas d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí (1)i aquí (2)

 

Document Actions