Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort lamenta “l’intrusisme” que pateixen els municipis en la seva autonomia de gestió

L’alcalde critica que els condicionants imposats per l’Estat també afectin els municipis que han fet els seus deures
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola
Josep Tort, alcalde d'Olèrdola

divendres 18 gener 2013

 

L’Estat ha aprovat darrerament normes que afecten als municipis i que suposen “intrusisme” en l’autonomia de gestió dels ajuntaments. Així ho ha valorat l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, referint-se a mesures aprovades pel govern estatal com la supressió de la paga de Nadal dels treballadors públics o bé les obligacions a les que són sotmesos els romanents de tresoreria dels ajuntaments.

Josep Tort defensa que se sigui estricte, amb totes els conseqüències de la llei si cal, amb aquells ajuntaments que no hagin complert les seves obligacions. L’alcalde d’Olèrdola, però, no considera just que als municipis que han fet bé la seva feina no se’ls deixi decidir com han d’utilitzar els romanents o els estalvis.(àudio)

Per Josep Tort, mesures d’obligat compliment com les de suprimir la paga de Nadal dels treballadors caldria que acabessin repercutint en el municipi. En canvi, entén que s’utilitzen per a beneficiar les entitats bancàries. (àudio)

Els municipis també estan obligats a aprovar un fons de contingència, que garanteixi l’equilibri dels comptes municipals en cas de no assolir-se totes les previsions d’ingressos que es contemplin en els pressupostos municipals. En el cas d’Olèrdola, Josep Tort recorda que s’han fet previsions molt acurades que garanteixen fer front als capítols de personal, serveis i seguir pagant als proveïdors amb un màxim de 30 dies.(àudio)

Josep Tort ha valorat que ha estat “dur” fer aquest pressupost de 2013. L’alcalde recordava que la reducció d’ingressos, en bona part provocada per la disminució d’aportacions d’altres administracions, ha obligat a reduir el pes del capítol de personal en un 20%. L’alcalde indica que aquestes mesures han estat necessàries tenint en compte que el pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola ha registrat una disminució acumulada d’un milió d’euros en els 5 darrers anys.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

Document Actions