Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort lamenta que la reforma de l’Administració Local posi en risc serveis municipals

L’alcalde considera que la norma discrimina també a municipis de les característiques d’Olèrdola

dilluns 10 febrer 2014

Per unanimitat, la darrera sessió del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar una moció de rebuig a la reforma de l’Administració Local. L’alcalde, Josep Tort, ha ampliat els arguments que llavors es van exposar per fonamentar aquest desacord amb la Reforma. L’alcalde ha recordat que la norma suposa també un greuge molt important per municipis de les característiques d’Olèrdola. Segons detallava Josep Tort, no es tenen en compte criteris com la superfície dels termes municipals, la quantitat i la dispersió dels seus nuclis de població o bé els quilòmetres de camins existents per connectar-los. Fins ara, en funció d’aquests paràmetres, es rebia una aportació, però aquests criteris “desapareixen” segons lamentava Josep Tort.(àudio)

L’alcalde també posava l’accent en què la reforma de l’Administració Local posa en risc serveis que presten actualment els ajuntaments, perquè l’estat els passa a considerar “no propis” de les administracions locals.(àudio)

Un exemple d’aquests serveis que poden quedar en entredit és el manteniment dels edificis escolars. La competència recauria en la Generalitat, però l’alcalde veu difícil que en l’actual situació econòmica la Generalitat tingui capacitat per assumir el manteniment de totes les escoles de Catalunya.(àudio)

Josep Tort també lamentava, durant el ple, que la norma tampoc tingués en compte els municipis, com el cas d’Olèrdola, que han complert amb les seves obligacions i poden presentar una situació econòmica sanejada.

Document Actions