Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort no es presentarà a la reelecció

Després de 12 anys com alcalde, creu que cal “predicar amb l’exemple” i afavorir la renovació
Encapçalada per Josep Tort , ApO ha guanyat les 3 darreres eleccions municipals
Encapçalada per Josep Tort , ApO ha guanyat les 3 darreres eleccions municipals

dimarts 13 gener 2015

Josep Tort no optarà a la reelecció com alcalde d’Olèrdola en les eleccions municipals del proper 24 de maig. L’anunci l’ha formalitzat el mateix Josep Tort aquest dilluns a la nit durant una assemblea d’Alternativa per Olèrdola(ApO), la formació independent que ha liderat Tort en els prop de 12 anys que porta com alcalde. Amb Josep Tort com a cap de llista, ApO ha guanyat per un ampli marge les tres darreres eleccions municipals, amb majories absolutes en les dues últimes convocatòries.

A l’hora d’explicar els motius de la seva renúncia a encapçalar per quarta vegada la llista d’Alternativa, Tort ha indicat a Canal 20-Ràdio Olèrdola “que un dels objectius que perseguia ApO quan es va formar era el de promoure la renovació de les persones que es dedicaven a l’Ajuntament”. En els seus gairebé 12 anys d’història, ApO ha realitzat una progressiva renovació dels seus equips. Així, dels 5 regidors escollits en la candidatura de 2003, només Tort i Joan Forns segueixen en actiu al consistori. Joan Forns ja va anunciar fa mesos que no optaria a ser de nou regidor. I ara ha estat Josep Tort qui ha comunicat la decisió de deixar la primera línea de la política municipal. Per l’actual alcalde d’Olèrdola,  ara és el moment de donar pas a nova gent i de “predicar amb l’exemple” la renovació.(àudio)

Josep Tort té 45 anys d’edat i és operari de la companyia Abertis. En els propers dies, abans d’un mes, preveu que l’assemblea d’Alternativa pugui comunicar qui encapçalarà la llista en lloc seu. Tort apunta que “s’han postulat diferents persones”, que han mostrat la seva disposició a ser en llocs preferents de la candidatura si així ho decideix l’assemblea.(àudio)

A l’hora de fer balanç dels 12 anys que completarà com alcalde el proper mes de maig, Josep Tort destaca el positiu treball en equip i l’amistat que ha reforçat amb els seus companys i companyes de grup. De l’obra de govern feta, se sent satisfet de l’estrena de la nova escola de Sant Pere Molanta i d’haver assolit la reivindicació històrica de la millora de l’accés al polígon de Sant Pere Molanta des de la nacional 340. Una altra de les actuacions d’envergadura que inclou Tort en un primer balanç de la seva tasca com alcalde és la portada d’aigua d’ATLL a tot el municipi, així com la urbanització del carrer Major de Sant Miquel i la depuradora en aquest poble. De Moja, assenyala l’obtenció de l’ús i la posterior rehabilitació del Local Nou. L’alcalde també ha recordat les millores fetes en l’eix Rossend Montané per garantir la seva seguretat, la substitució de l’enllumenat públic a tot el municipi per fer-lo més eficient, la zona de lleure millorada a Can Trabal o el repte assolit a Daltmar d’haver redactat el projecte de Compensació, a més d’asfaltar el seu camí d’accés i millorar-ne el traçat. Tort també ha posat l’accent en què l’Ajuntament ara està molt sanejat econòmicament i que les inversions realitzades han seguit el criteri de comptar amb el 70% de l’import subvencionat per altres administracions. L’alcalde també subratlla que la bona gestió econòmica ha permès que en els 5 darrers anys no s’hagin apujat impostos.(àudio)

La propera assemblea d’Alternativa també té pendent prendre una resolució concloent sobre la reedició de l’acord amb el PSC, que ha comportat que en els dos darrers mandats les sigles de Progrés Municipal anessin associades a les de ApO en la mateixa llista.

L’assemblea d’aquest dilluns també va acordar obrir un procés participatiu entre els veïns per a elaborar propostes que puguin ser incorporades al programa que presenti ApO per a les properes eleccions municipals. Josep Tort també ha recordat que abans de completar aquest mandat municipal queden 5 mesos que seran molt intensos, amb obres que cal executar com la urbanització d'una nova plaça a Sant Pere Molanta o la rotonda d'accés a Moja.

Escolta l’entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

 

 

 

Document Actions