Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Tort presenta aquest dissabte el tercer i darrer llibre de la trilogia sobre l’Ermessenda de Carcassona

A les 19:30h, al Local Nou de Moja, dins dels actes previs a Sant Jordi que organitza l'Ateneu Mogenc
Josep Tort i Miralles
Josep Tort i Miralles

dimarts 16 abril 2024

 

Aquest dissabte 20 d’abril a 2/4 de 8 el Local Nou de Moja acollirà la presentació del tercer i darrer llibre de la trilogia sobre l’Ermessenda de Carcassona, escrita per l’olerdolenc Josep Tort i Miralles. Sota el títol “Ermessenda, Dama de Girona”, el llibre narra el últims anys de vida de l’Ermessenda, durant el regnat del seu net.

Josep Tort, en declaracions en una entrevista a Canal 20, parla sobre els inicis del llibre i la influència que va tenir Mir Geribert en la trilogia d’Ermessenda de Carcassona. (àudio)

Tort assenyala que un dels objectius dels llibres de la trilogia d’Ermessenda també és fer un homenatge a les dones. (àudio)

Amb més de 200 documents recollits de l’època, Tort comenta com les seves publicacions tenen un fonament històric, tot i que també s’hagi d’ajudar de personatges per acabar de fer-la més pròxima. (àudio)

A l’entrevista també va parlar sobre el “Retaule de Mir Geribert, príncep d’Olèrdola o el comtat del Penedès”, un quadern presentat a principis d’aquest mes d’abril. Tort comenta que en la missió de donar a conèixer Mir Geribert, els faltava una publicació en la vessant teatral. (àudio)

La presentació, organitzada per l’Ateneu Mogenc, està inclosa en els actes previs de Sant Jordi i serà aquest dissabte 20 d’abril a 2/4 de 8 el Local Nou de Moja.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions