Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Julià Àlvarez ha guanyat el concurs de fotografia de la Festa Major de Moja

El premi el convocava l’Associació Fotogràfica de Moja i l’acte de lliurament s’ha fet dins de la Festa del Most

dilluns 29 octubre 2012

 

Captar el moviment del ball de cintes des d’una original perspectiva li ha valgut a Julià Alvarez guanyar el primer premi del concurs de fotografia sobre imatges de la Festa Major de Moja. L’acte de lliurament dels premis d’aquest concurs, convocat per l’Associació Fotogràfica de Moja,tenia lloc aquest dissabte al migdia dins de la Festa del Most, a l’interior del Celler Cooperatiu.

El segon premi l’ha guanyat Joan Anton Peñalver gràcies a l’habilitat mostrada per  captar amb tots els detalls un bany d’espurnes del Drac en un moment de la Festa. El tercer premi ha estat per Oriol Àlvarez, fill del guanyador del primer premi, amb només 10 anys d’edat. Una fotografia en blanc i negre de timbals reposant sobre el terra li ha permès a aquest jove fotògraf obtenir el tercer guardó del concurs.

Julià Àlvarez és fill de Moja i ja va guanyar un concurs de fotografia convocat pels Diable. En la imatge que ha merescut el premi hi sobresurt el moviment, però recollit amb originalitat.(àudio)

En el cas de Joan Anton Peñalver, la dificultat del seu Drac rau en haver capturat de manera nítida tant la fisonomia de la peça de bestiari com les espurnes enceses. Penyalver posava l’accent en la importància de la mirada del fotògraf, no tant de les prestacions de la càmera, a l’hora de poder obtenir bones fotografies. Amants de la fotografia com ell també han volgut fer un agraïment públic a la tasca continuada que fa l’Associació Fotogràfica, amb tallers de formació, sortides o concursos.(àudio)

A Oriol Àlvarez l’afició per la fotografia li ha estat transmesa pel pare. Per poder fer una bona foto explica que cal que la inspiració t’agafi “amb la càmera a punt” (àudio)

El president de l’associació fotografia de Moja, Ignasi Blanca, es mostrava satisfet per la qualitat de les imatges però lamentava que la participació no hagués estat molt nombrosa, amb només 6 inscrits que competien cadascú amb tres fotografies. L’AFM interpreta que podria haver condicionat aquesta limitada participació el fet que el termini de presentació dels treballs es tancava durant el mes d’agost. Blanca també ens feia notar que gràcies a un concurs com aquest es poden recollir  imatges que permeten copsar la festa des de diferents punts de vista.(àudio)

Els guanyadors d’aquest concurs de fotografia s’han emportat lots de productes de Moja i la quota anual de soci de l’Associació Fotogràfica. Les 18 imatges presentades estan exposades aquests dies al Local Nou de Moja.

 

Document Actions