Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Olèrdola considera que ApO no ha fet cap dels grans projectes que va incloure en el seu programa electoral

Mari Carme Villanueva també creu que la taxa d’escombraries s’incrementarà perquè el cost del servei augmentarà amb el nou model de recollida
Mari Carme Villanueva, portaveu del grup municipal de Junts per Olèrdola
Mari Carme Villanueva, portaveu del grup municipal de Junts per Olèrdola

dimecres 10 novembre 2021

El govern municipal que lidera Alternativa per Olèrdola no ha fet cap dels grans projectes que incorporava en el seu programa electoral “i les inversions que s’han dit que es farien” les han proposat altres grups. Així ho valora la regidora de Junts per Olèrdola Mari Carme Villanueva, que en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola posava com a exemple d’aquesta suposada inacció del govern  “ el projecte faraònic” de fer un pavelló a la zona del Bosquet de Sant Miquel. Villanueva recordava que el govern havia explicat que s’estava pendent d’un nou informe de la Diputació per avaluar si la inversió al Bosquet és sostenible, quan des de Junts per Olèrdola s’assenyala que ja es pot preveure que no és viable aquesta actuació.(àudio)

Valorant l’aprovació inicial de les ordenances fiscals, Mari Carme Villanueva posava l’accent en què la taxa de recollida d’escombraries s’incrementarà, tard o aviat, perquè el cost del nou servei de recollida “porta a porta” suposarà un augment de despesa per l’Ajuntament. El govern ha declarat que la taxa no es modificaria el 2022 i des de Junts també interpreten que pel 2023 podria no tocar-se, perquè és any electoral. Amb tot, Mari Carme Villanueva entén que si se segueix el criteri defensat pel govern de finançar el cost del servei amb la taxa, no modificar-la si augmenta la despesa pel municipi significaria que fins ara “ens han cobrat més del compte”.(àudio)

Villanueva recorda que van votar en contra de l’aprovació de les ordenances perquè no van poder participar en l’elaboració de la proposta. Des de Junts es defensa que s’apliquin bonificacions en alguns serveis per ser residents del municipi, tal i com fan altres ajuntaments.

Des de Junts també es reclamava que el Govern municipal insistís davant de la Generalitat perquè s’enllestissin tots els detalls per a que el nou consultori mèdic de Moja pugui entrar ja en funcionament. Mari Carme Villanueva s’ha mostrat en contra d’enderrocar l’edifici que acull l’actual consultori i valorava que si el seu estat era “ruïnós”, com assenyalava el govern, fa temps que hauria d’haver deixar de ser utilitzat.(àudio)

Junts per Olèrdola també ha manifestat que el nou contracte de manteniment i neteja de les zones verdes al municipi no s’està notant en algun dels nuclis d’Olèrdola, com Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions