Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Olèrdola vol construir un Centre de Dia a l’actual camp de futbol del Bosquet i ubicar a Moja el pavelló poliesportiu i la piscina

Mari Carme Villanueva manifestava que, tot i les relacions tenses amb el govern, “estem oberts a parlar i escoltar a qualsevol” que vulgui el millor per Olèrdola

dimecres 22 maig 2019

 

Les propostes de construcció d’equipaments estan centrant bona part de l’interès dels veïns que consulten els programes electorals presentats per les candidatures en aquestes eleccions municipals. En un acte celebrat aquest dilluns al vespre al local Rossend Montané de Sant Miquel,  la llista de Junts per Olèrdola va detallar alguns dels seus plantejaments més destacats en aquest àmbit. La candidatura que encapçala Mari Carme Villanueva proposa construir un Centre de Dia a l’actual camp de futbol del Bosquet de Sant Miquel, adaptant els vestidors per a dedicar-los a espai per a joves i potenciant el propi Bosquet com a zona recreativa. Des de Junts per Olèrdola proposen que es construeixi en els terrenys municipals disponibles a la zona esportiva de Moja el pavelló poliesportiu “que necessita el municipi, amb les dimensions adients” i una piscina, que inicialment seria descoberta per després passar a afrontar un possible cobriment de la instal.lació. Mari Carme Villanueva assenyalava  que a Sant Miquel la perspectiva era la de construir primer el Centre de Dia per a mirar de continuar ampliant serveis fins a incloure també  residència. La candidata a l’alcaldia entenia que El Bosquet no és el lloc adequat per ubicar pavelló i piscina.(àudio)

Abans d’exposar les propostes pel poble de Sant Miquel, Junts per Olèrdola va presentar les propostes sectorials que han elaborat pel conjunt del municipi, partint de la premissa que la participació ciutadana ha de ser una pràctica quotidiana. En territori es defensa la necessitat d’elaborar un pla de camins que incorpori acords amb les administracions per a garantir la realització de proves esportives. Una de les actuacions que promou Junts per Olèrdola és l’adequació d’un camí per a vianants i bicicletes que connecti els pobles de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta, de 3 quilòmetres de longitud. Elaborada per Joan Silvestre Raventós, veí de Sant Miquel i número 5 de la llista, la proposta planteja també reaprofitar els actuals fanals d’enllumenat d’alguns carrers dels pobles, que haurien de ser substituïts per altres de més alçada per així evitar els problemes d’il·luminació que pateixen alguns carrers.(àudio)

Joan Silvestre Raventós resumia que havia decidit incorporar-se a Junts per Olèrdola amb l’ànim de contribuir a millorar el municipi i perquè entenia que Olèrdola necessitava “un canvi polític” , així com resoldre l’angoixa que provoca la inseguretat ciutadana.(àudio)

A més de les grans inversions que es recullen en l’apartat d’equipaments,la llista de JxO també proposa adequar els locals amb serveis electrodomèstics bàsics, condicionar els parcs infantils a tots els nuclis i eliminar barreres arquitectòniques.

Marta Mestre, número 2 de la llista, va manifestar sentir-se contenta i orgullosa de formar part de l’equip de treball de Junts per Olèrdola. En ensenyament, va exposar que la gestió de les escoles bressol ha de tornar a ser de titularitat municipal i va defensar que s’estudiï la possibilitat d’un institut al municipi. En cultura es va subratllar la necessitat de facilitar a les entitats les gestions per a poder obtenir el recolzament de l’Ajuntament. Mestre va lamentar que per una qüestió de burocràcia entitats com els Joves de Moja quedessin fora de la convocatòria de subvencions aquest any .També es defensa que des de l’Ajuntament es doti de materials necessaris per a que les entitats facin les seves activitats, així com espais per a poder guardar els seus estris . En turisme s’aposta per seguir potenciant les rutes, les activitats de coneixement del patrimoni i la presència a Enoturisme Penedès.

En comunicació i noves tecnologies JxO proposa la creació d’un portal web per a entitats, potenciar Canal 20 i millorar la cobertura telefònica.

Àngels Casanovas, número 3 de la llista, explicava que calia potenciar el servei de recollida de poda i reutilitzar aquestes restes com a possible font d’energia. Una altra proposa és la de disminuir l’impacte visual de les àrees d’emergència de contenidors, establir punts de recàrrega elèctrica d’automòbils, potenciar l’Adf amb l’adquisició de materials nous com càmeres i garantir el manteniment de les zones verdes. En gent gran, s’incideix en què cal facilitar espais de relació intergeneracional perquè la gent gran transmeti als joves la seva experiència i els joves puguin ajudar a la gent gran en àmbits com les noves tecnologies. En aquest sentit entenen que a Sant Miquel, aquest eix de treball es pot veure afavorit per la proximitat que hi hauria entre l’espai per a joves i el Centre de Dia.

Junts per Olèrdola assenyala que cal que el Consell Comarcal recuperi la gestió dels Serveis Socials d’Olèrdola, ara assumits directament per l’Ajuntament. Seguint models implantats amb èxit en municipis com Canyelles, es planteja un servei de taxi bonificat amb un petit copagament de l’usuari. Altra línia de treball és facilitar lloguer de pisos per famílies necessitades i promoure habitatge assequible per a que els joves puguin continuar residint al municipi.

Jordi Álvarez, número 4 de la llista, va posar èmfasi en la necessitat de recolzar als joves i les entitats esportives en les seves activitats. Pel jovent es proposa facilitar espais a cada nucli, habilitar una sala d’estudis equipada i instal·lar aparelles de cal.listènia (gimnàstica) als parcs. En esports es destaca que cal reforçar i donar continuïtat al manteniment de les instal·lacions, cobrir les pistes dels diferents nuclis i celebrar el Dia de l’Esport del municipi.

Mari Carme Villanueva , en economia i hisenda, plantejava que es podria rebaixar el coeficient que aplica l’Ajuntament a l’IBI i proposava eliminar la taxa d’entrada i sortida de vehicles, que grava als veïns per utilitzar la vorera de davant del seu aparcament. Una altra proposta és la revisió a la baixa de la  retribució dels càrrecs de govern i aprofitar millor les possibilitats, amb més difusió, del servei d’inserció i orientació laboral.

En seguretat es proposa l’increment d’efectius dels agents municipals per a que es puguin fer serveis de nit, en dies aleatoris, i estudiar la instal·lació de càmeres de seguretat i vigilància. En serveis, Junts per Olèrdola proposa una bústia física i virtual, per correu i aplicació mòbil, per a recollir suggeriments, queixes i incidències que traslladin els veïns. També es vol impulsar una ludoteca i que  l’Ajuntament assumeixi la seguretat policial en les empalmades que organitzin els joves.

A pregunta d’ un veí sobre les preferències de pacte en cas de no haver-hi majoria absoluta, Mari Carme Villanueva responia que “la relació amb el govern municipal havia estat tensa” però “estem oberts a parlar i escoltar a qualsevol que vulgui el millor per Olèrdola”.(àudio)

Escolta les entrevistes a Joan Silvestre Raventós i a Mari Carme Villanueva, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola,clicant aquí

 

 

Document Actions