Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ autora de la revisió del Mapa del Patrimoni d’Olèrdola, Marta Lloret, destaca la “quantitat, varietat i importància” del patrimoni cultural d’Olèrdola

Lloret es declara “impressionada” per les balmes de Cal Ximet i creu que el Conjunt d’Olèrdola hauria d’estar considerat “entre els monuments principals de Catalunya”
Les balmes de Cal Ximet ha estat un dels elements que més ha impressionat a Marta Lloret
Les balmes de Cal Ximet ha estat un dels elements que més ha impressionat a Marta Lloret

dimarts 20 abril 2021

 

En el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest mes d’abril, Pere Sadurní, regidor de patrimoni, va donar a conèixer que la Diputació de Barcelona havia finalitzat la revisió del Mapa del Patrimoni Cultural d’Olèrdola. El treball es realitzava després que la Regidoria de Patrimoni sol·licités l´octubre del 2019 a la  Diputació la revisió d´aquest Mapa per incorporar nous elements patrimonials.

Olèrdola va ser dels primers municipis de la demarcació que van disposar de Mapa del Patrimoni Cultural. Després de fer-se la revisió, la xifra de Béns Culturals  inventariats s’ha gairebé triplicat, passant de 123 a tenir-ne els 346 que es detallen en aquesta revisió. Des de l’Ajuntament s’ha acompanyat la tasca que ha realitzat l’encarregada de revisar el Mapa de Patrimoni, Marta Lloret, molt coneguda també per la seva actuació a les xarxes socials com a “caçadora de masies”. En aquesta tasca de revisió, també s’ha disposat del treball dels agents rurals.

En una entrevista a l’emissora municipal de ràdio, Marta Lloret destacava la quantitat, la varietat i la importància del patrimoni cultural d’Olèrdola. Lloret també assenyalava que l’increment de béns inventariats s’explicaria perquè l’anterior inventari tenia molts anys i no incorporava elements que ara sí que es recullen, com les barraques de pedra seca.(àudio)

Marta Lloret ha qualificat com a “espectacular” el conjunt monumental d’Olèrdola. També declara sentir-se “impressionada” per les balmes de Cal Ximet. Lloret resumia que Olèrdola és un cas excepcional al país per la seva combinació de riquesa natural i cultural.(àudio)

Realitzant aquesta revisió del Mapa de Patrimoni, Marta Lloret ha pogut comprovar la necessitat de difondre el patrimoni d’Olèrdola. Per Lloret, el conjunt monumental d’Olèrdola “hauria d’estar entre els monuments principals de Catalunya”. (àudio)

Un cop actualitzat aquest inventari, les tasques que cal fer és reforçar la difusió i elaborar un Pla Especial de Protecció.(àudio)

L’Ajuntament anima a conèixer aquest Mapa del Patrimoni a l' adreça https://patrimonicultural.diba.cat

Escolta l'entrevista a Marta Lloret, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions