Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’actuació dels serveis municipals ha estat clau per evitar incidències a Olèrdola per la nevada

En les hores posteriors a la nevada tampoc s’han registrat plaques de gel que dificultessin la mobilitat
Agents municipals i brigada, dissabte al matí a Daltmar
Agents municipals i brigada, dissabte al matí a Daltmar

dilluns 25 febrer 2013

L’absència d’incidents ha marcat a Olèrdola la nevada caiguda la matinada de dissabte. En les hores posteriors a l’aparició de la neu també s’ha pogut constatar com tampoc s’han registrat plaques de gel que dificultessin la mobilitat. Que la nevada fos per la nit, sumat a les condicions meteorològiques posteriors i a la ràpida actuació dels serveis municipals són factors que expliquen aquesta tranquil·la presència de la neu a Olèrdola.

Els agents municipals van mantenir-se operatius durant tota la matinada de divendres a dissabte i durant el dissabte fins a primer hora de la tarda. De l’intens treball de la brigada municipal, d’altra banda, en dóna fe la distribució de fins a 6 tones de sal per a evitar plaques de gel, escampades entre les 3 de la matinada i les 10 del matí.

Josep Miquel Escofet, cap dels agents municipals, indicava que des de les 3 de la matinada la brigada municipal va actuar sobre el camí de Daltmar, des de Mas Granell fins a la zona esportiva de la urbanització, per a evitar que el gel comportés l’aparició de problemes de mobilitat.(àudio)

Només acabada la nevada, l’aparició del vent i del sol va permetre que la neu es desfés amb rapidesa i que les plaques de gel només hagin estat una presència testimonial i aïllada que no ha causat incidents en aquestes hores posteriors.(àudio)

Els serveis municipals van poder realitzar amb menys complicacions la seva actuació preventiva gràcies a que la neu va caure durant la nit, amb absència de trànsit. (àudio)

Des de les 3 de la matinada i fins les 8 del matí, els Mossos d’Esquadra advertien al polígon de Sant Pere Molanta que la carretera nacional 340 estava tallada en direcció Barcelona a causa de la neu acumulada al port de l’Ordal. Aquesta va ser la única alteració que va patir el trànsit rodat a Olèrdola durant la nevada.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions