Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ADF realitza la franja de protecció contra incendis forestals a Sant Miquel

Fins l’estiu assumeixen arreu del municipi tasques de neteja i manteniment forestal

dilluns 22 febrer 2021

 

L’ADF Rossend Montané d’Olèrdola està realitzant els treballs per a delimitar la franja de seguretat de protecció contra incendis forestals a Sant Miquel. Aquest dissabte voluntaris de l’ADF donaven continuïtat a aquesta intervenció, actuant en la zona propera al cementiri. Per fer aquests treballs l’ADF podia comptar amb la màquina desbrossadora per control remot de la Federació d'ADF's Penedès-Garraf.

Raimon Forns, coordinador operatiu de l’ADF, situava aquests treballs a Sant Miquel dins del conjunt d’actuacions planificades arreu del municipi per a tenir cura del bosc o reduir el risc d’incendi. Entre els treballs previstos també hi ha la neteja de restes que interfereixen a la via pública al camí Rossend Montané, en els marges de la carretera que uneix Moja i Daltmar o bé dins dels carrers de Daltmar. (àudio)

Aquest cap de setmana, a més de treballar a Sant Miquel, l’ADF també va procedir a fer tasques de neteja de la riera a la Muntanyeta. Poder utilitzar la màquina desbrossadora ha provocat que aquesta actuació es realitzés amb més agilitat i precisió.(àudio)

Des de les ADF s’adverteix que el risc zero d’incendis “no existeix”, tal i com resumeix Raimon Forns. Més que les condicions meteorològiques, en l’augment de la possibilitat de grans incendis hi influeix la preocupant  manca de gestió forestal.(àudio)

Forns posava en valor que la ràpida actuació de les ADF’s, intervenint sobre el terreny amb vehicles lleugers, ha evitat molts incendis de grans dimensions al territori.

Escolta l’entrevista a Raimon Forns, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions